Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kireto1 - специалист
Здравейте
това е моята баня-кутиика
ако имате идей за нея ще се радвам да ги чуя

ако монтирам душ корито 90/90 ще остане разтояние от 20 см.м/у душ коритото и шахтата

ако монтирам душ корито 90/110 ( незнам дали има такъв размер )пак ще остане разтояние от 20 см. от другата страна
:?

Прикачен файл

dush kabina.jpg
дали да сложа душ корито и от аломинии да поръчам плъзгаща рамка
dush kabina.jpg (87.55 KиБ) Видяна 8809 пъти

Прикачен файл

баня new.jpg
с червено са малките промени които смятам да направя
баня new.jpg (79.44 KиБ) Видяна 8813 пъти
Здрасти!
И ние имаме същия проблем, защото банята ни е абсолютно същата(нашата има и тоалетна, а на твоя проект тоалетна не видях). Утре ще направя едно проектче на нашето решение, то е подобно на твоето.
Emerald - модератор
Не можеш така да намаляваш шахтите си. Противозаконно е и изключително вреди на съседите.

Не разбрах този сифон защо е в центъра на банята?
крум - специалист
И ако на това му казвате малка баня...

Emerald, защо вреди на съседите?
И при нас в стария апартамент бяха оставили шахти като за световно - 1/2 квадрат само за шахта и в нея 3 тръби, кооито заемат 20 кв. см.
И аз се чудех дали не е добра идея да се разкара тая "шахта", т.е. да се махнат тухлите и да се изгради нова облицовка на тръбите само с гипсокартон. Добре че бях под наем, та само с чуденето си останах :)

Сифона на средата на банята е излишен и според мен, ако ще има душ-кабина.

Добър вариант е коритото да се изгради и облицова с плочки 10х10. Можете да го направите и по-"плитко" от 90 см, например 80 - нашето е 75 и е достатъчно комфортно. След това - плъзгаща врата (двойна - има достатъчно място, с малка неподвижна част, колкото е ширината на шахтата) и на мястото между неподвижната част на преградата и шахтата - рафтове за разни дреболии като шампуани, сапуни, гъби и др.

Лошо е, че вентилационната шахта е на другия край на банята. Аз бих се замислил за окачен таван, в който да скрия тръбата на вентилацията, която бих направил над самата кабина.
kireto1 - специалист
Сифонът на банята си е там аз не съм го местил.Вертикално над него е тръбата на сифона
на втория етаж.Аз съм на първия и незнам дали ще преча на съседите ако намаля шахтите :?
Над душ кабината пак мога да сложа вентилатор и шахтата да стане и за отдушник.
А тръбата на втория етаж смятам да е отклоня с 45' коляно и да я вкопая в стената
а от горе да направя окачен таван

Прикачен файл

bania-sifon.jpg
bania-sifon.jpg (9.44 KиБ) Видяна 8721 пъти
крум - специалист
Шахтата с тръбите няма да стане за отдушник - цялата влага от банята ще кондензира по вертикалните щрангове и ще се получат едни течове...

За мен тоя сифон е излишен. Жалко, че тръбата от съседа така грозни виси в твоята баня.
А за това дали смаляването на шахтата ще пречи на съседите - нямам отговор. За това и питах защо Емералд мисли така. Аз бих я смалил. Даже бих разкарал тухлите и бих сложил гипсокартон, за да спестя още някой друг сантиметър. Двустранен, разбира се, че ако някога има течове от горе, да предпазя максимално стената (то ако има течове, те и сега ще пробият през тухлата).
kireto1 - специалист
Може ли някой да ми покаже баня с корито изградено от пло4ки.
Не че не мога да си представя какво представлява ,ама ако може
и да видя...
Има ли параван за душ кабина тип хармоника???
защо не мога да сложа снимка...... :?
Ето и моят проект. Живеем в среден апартамент на първи етаж в панелен блок. Смятам да изместя стената с 36 см към стаята тя е с дебелина 6 см. До колкото знам не е носеща ? Бойлерът (хоризонтален) ще сложа в мазата, тъй като се пада точно под стаята която смятам да свия, така няма да заема място в апартамента, пък и евентуално и топлината му ще мога да използвам.
Моля изкажете мнение по проекта! Благодря предварително!

Прикачен файл

bani_two.jpg
banqta
bani_two.jpg (61.69 KиБ) Видяна 8639 пъти

Тема "идея за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: