Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
cerrone - специалист
Здравейте.
С червено на снимката съм оградил това за което искам да ви питам.
По някакъв начин е избегнато поставянето на мека връзка между смесителя и душа.
Мислех си ако се вземе едноръкохватков смесител, обърне се наобратно,така че изводът за душа да сочи нагоре (на снимката) и с помоща на .... се свърже с тръбното окачване на душа.

За този,който каже, че то така си се продава всичко мога да кажа, че вчера гледах точно същия комплект за душ за 80 лева в Алати,Варна без термостатен смесител.

Там на мястото на точките оставям на вас да посочите достатъчно естетичен начин за свързване.

Прикачен файл

A5121AA.gif
A5121AA.gif (17.46 KиБ) Видяна 3802 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (38.18 KиБ) Видяна 3802 пъти
Spokoiniq - майстор
На едноръкохватковата батерия ЗА ДУШ рвзбата на извода за меката връзка е 1/2" и е с челно уплътнение.Лебедката с пита(тръбата)предполагам, че я имаш, и се чудиш на каква батерия да я вържеш.В общия случай, за да може да се върти около оста й, тя не е с челно уплътнение, а влиза в батерията с един гумен о-пръстен и един пластмасов, който отгоре е натегнат с тип холендрова гайка 3/4".Ако съм те разбрал правилно искаш да оползотвориш съществуваща тръба и пита, а нямаш батерия.Ако не ти трябва И подвижен душ може да си намериш едноръкохваткова батерия с лебедка за кухня, и да размениш лебедките, разбира се при положеное, че диаметрите на твоята тръба съвпадат.Ако не съм уцелил, разясни, моля те.
cerrone - специалист
Здравей Spokoiniq
Все още не съм купил нищо, само правя рисърч предварително. Видях у едни познати тази конфигурация (едноръкохватков смесител и външно монтирано тръбното окачване на душа) и ми хареса. Единственото, което не ми допадна е един висящ съединителен шлаух между двете.
Та, ровейки се из нета попаднах на тази снимка и видях, че по някакъв начин е намерено решение.
Слагам и една снимка на стандартно тръбно окачване което продават за 80-180 лева, което завършва с "мъжка резба".
На прост език: как да се срещне тя с "мъжката резба" на смесителя, ама и да е естетически издържано. Нещо в стил "шведска тройка" сигурно, само да се намери подходящата "женска" по средата.
Извинявам се за тъпото сравнение, ама не им знам точните наименования. Това ми е първият ВиК интерес след много години застой. Последният ми беше в десети клас, когато безпощадно унищожавахме една след друга Водка и Кола. :lol:

Прикачен файл

IMAG0009_resize.jpg
IMAG0009_resize.jpg (58.84 KиБ) Видяна 3709 пъти
jekasus - майстор
cerrone написа:
Слагам и една снимка на стандартно тръбно окачване което продават за 80-180 лева, което завършва с "мъжка резба".
На прост език: как да се срещне тя с "мъжката резба" на смесителя, ама и да е естетически издържано. Нещо в стил "шведска тройка" сигурно, само да се намери подходящата "женска" по средата.
Никелирана муфа Изображение
cerrone - специалист
jekasus благодаря за нагледния отговор. Ако е шведка е по-добре да й викаме г-жа Муфансон:lol:
Преди пет години когато търсих такава имаше само стандартни без никакви козметични изисквания като покритие.

Тема "Начин на свързване на смесител и душ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: