Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
моля за помощ, на цялата баня без фризовете и пода ми се напукаха всички плочки а са на половин година от как съм ги сложил немога да си го обясна и двама трима маистори питах и те дигат рамене плочките са турски 16 лв.квадрата
peter_m - специалист
Не знам за колко големи пукнатини говориш (и колко дълбоки), но ние в гаража имаме едни плочки български, на които им се напука емайла (иначе плочките са здрави). Предполагам е от самите почки. Ако се пукнат няколко може да се предположи, че се е пукнала и стената отзад, ама всичките ... :? Прави им рекламация (ако причината не е че пада къщата). Предожението, че е от студ (фаянса и теракота не са студоустойчиви) отпада след като са на половин година :?
tassel - специалист
Нова ли е сградата?
jekasus - майстор
И явно е редена без фуга.
plo4kata - специалист
Любопитно ми е какво разрешавате с широката фуга след като се фугира с циментова фуга и става монолит с плочките,ако пък ви се наложи да правите бани по европата,там изискванията са-плътни плочки за мокри помещения,без фуга,защо всички го отдават на фугите?Турските плочки са евтини,трошливи боклуци,които не отговарят по нищо на европейските норми.
chapara - майстор
Недопечени и дефектни плочки,съжалявам ,но или си ги гледаш така ,или ги сменяш.
kotyo - специалист
Аа, има и друг вариант. Някои пичове, за да им дърпа по-бързичко тераколеца, го смесват 50/50 с цимент и това е резултата след месец-два.. Имам няколко такива примера около себе си, като за едните плочки гарантирам, че са доста читави испански. Аз лично съм слагал от същата партида с чисто лепилце и са живи и здрави вече шеста година.
chapara - майстор
kotyo написа:
Аа, има и друг вариант. Някои пичове, за да им дърпа по-бързичко тераколеца, го смесват 50/50 с цимент и това е резултата след месец-два.. Имам няколко такива примера около себе си, като за едните плочки гарантирам, че са доста читави испански. Аз лично съм слагал от същата партида с чисто лепилце и са живи и здрави вече шеста година.
В голяма грешка си,моите плочки са на 30 години,лепени само с цимент и........ :lol: :? Малко подълбайте с чичо Гугъл относно производствения процес на Фаянс :wink:

Тема "баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: