• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mkstoianov - напреднал
Така съм замислил да направя банята. :-k Ако някой се сеща за нещо по- добро нека го каже сега или да не го споменава никъде :lol:
Знам,че не е желателно тоалетната да е срещу вратата но ако е отвътре ще е неизползваема на моменти.Това зад тоалетната чиния е газов бойлер,смесителите са два защото искам да ползвам топла вода от два източника(само ще премествам шланга на душа).Ако някои знае за една батерия която върши същата работа…..Мивката е в ъгъла за да спестя място,там над нея ще има и поставки за козметика.
Вратата ще е плъзгаща,пак за спестяване на място.Смятам че с душкабина ще е по-добре от тази завеса но пак мястото е ограничено,ако имате идеи споделете ги.
Очаквам Вашите мнения!!!

Прикачен файл

bania_.jpg
bania_.jpg (26.21 KиБ) Видяна 7180 пъти
Emerald - модератор
Не е добре това така изобщо. :| Трябва да помисля- само не почвай да го правиш така! :?

Скицирах ти приемлив вариант- утре ще ти го сканирам.
крум - специалист
100% изчакай.
Емералд е права - не е добре.
Добави и точните отстояния на прозореца, както Емералд веднъж писа - важни са.
Също и изводите на ВиК инсталацията.
А и не разбирам защо искаш да ползваш топла вода от 2 източника? имаш ТЕЦ и искаш газовия бойлер да го ползваш само през профилактиките?
strash - помощник
Не може ли да се свърже газовия бойлер последователно на първия топлоизточник? За да не се сменя шланга
Emerald - модератор
Добави и точните отстояния на прозореца, както Емералд веднъж писа - важни са.
Ти що не спиш аз когато пиша по нощите? :lol: Да, писах, но го махнах, т.к. за схемите които измислих не са от значение. Далеч съм от мисълта обаче, че няма други удачни варианти, за които може и да потрябват. :?

В схемите не съм предвидила място за бойлера, т.к. нямам никаква идея той какво представлява. :?

Но пък схемите вероятно ще наведат на още доста идеи.
крум - специалист
Аз се сетих ето за тази баня :)
Изображение
За това и казах за прозореца.

Като гледам - идеята може да се използва и тук. Само че трябва малко да се посмята, а точно в момента нямам време...
Иначе за спането - последните 2 месеца спя в офиса почти...

И пак да кажа - намирам го за пълно безумие при толкова много пространство да не се отдели душа и при всяко къпане да се мокри цялата баня.
Emerald - модератор
Къде го видя това много пространство круме? 1,70/1,20 - опъни малко рулетката да го видиш колко е! :wink:

Пространството е съвсем миниатюрно и колкото и да е хубав модела на Кандис, тук не става!

Но пак може да се отдели душа при желание де. :? Ей сега ще ви сканирам моите варианти.
Emerald - модератор
Малко да обясня сега...Схемите не са направени добре,защото нахвърлях снощи късно, но идеята е важна. :?

И на трите схеми входа е в долната дясна част, а прозореца отляво в душ-кабината (скенера малко е поизял и не се вижда).

Идеята и в трите схеми са гипсокартонени конструкции, които вместо да "изядат" пространство, трябва да ни го дадат.

Казанчето и на трите схеми е вградено в такава, която в трите варианта нагоре е с различни функции с декоративни ниши за най-различни банни принадлежности. На първите два варианта кипсокартонената конструкция я замислих само до определено ниво, колкото да побере казанчето, а нагоре може да продължи към тавана във вид на тънка стеничка -витраж примерно (на схемите е с червена линия). Така от страната на душ-кабината се получава полица за слагане на банни принадлежности.

На първата схема широчината на душ-кабината е доста малка. :? Но пък има място за малка мивка до тоалетната чиния с доста ниши и вградено шкафче.

Обозначила съм и на трите схеми подовите настилки по различен начин- би било добре точно така да се предвидят, а също и с различно ниво пода (частта на душ-кабината по-ниско). Така ще има естествена преграда за водата и няма нужда от прагове. На схемите с точици съм обозначила подова настилка от мозайка (колкото и скъпа да е, на такава малка площ можеш спокойно да си позволиш).

На втория вариант разширих малко душ-кабината и изнесох мивката вляво. Тук вече е много важно мивката да е от водонепроницаем материал, защото ще се мокри от душа. В десния ъгъл защрихованото се получи гардеробче за окачване на дълги хавлии.

На третата схема душ-кабината застана по диагонал като в нея се получават две ниши. Една в горния ъгъл с триъгълно сечение и с вградено осветление и друга - в долния, която се превръща във функционално шкафче за прибиране на доста неща. Т.к. тя се явява продължение на прозореца, изникна идеята част от вратичките на този шкаф да стане фалшив прозорец-абсолютно индентичен като дизайна на истинския. Така ще се създаде илюзия за луксозен голям прозорец в банята.

В този вариант душ-кабината спокойно може да бъде затворена изцяло с плъзгаща врата и по този начин сухата част да не се мокри въобще. Триъгълната защрихована част зад мивката е вграденото шкафче за козметика.

А този вариант може да се направи много интересна игра с огледални стени, които да разширят визуално и да създадат фалшив ефект на пространство. Излишно е да казвам, че това най- ми допада като че ли... нищо че няма гердеробче :?
крум - специалист
Мдам, права си - малко е. Подведе ме несъразмерния чертеж. Както казах - трябва си смятане....
мкстоянов: Няма да стане и така, както си го намислил - ще си удрящ краката постоянно в тоалетната чиния. (бойлер - поне 20 см, моноблок - поне 66-70 см = 86-90 см, за минаване ти остават 30-34 см, което е наистина малко).

Нещата ще изглеждат по начина на закачената скица.
Можете ли да местите вратата?

П.с. Емералд, :2thumbs:
Идеята с фалшивия прозорец е супер. Това разпределено в санитиметри как ще стои? Интересно е да се види в осъразмерен чертеж.

Прикачен файл

bania.gif
bania.gif (3.3 KиБ) Видяна 7022 пъти
Последна промяна от крум на вт яну 23, 2007 4:59 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Погледни и...промени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: