• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Бихте ли ми дали съвет, какво да предприема след като установих този проблем....
Млако предистория: Позволих си сам да се заема с лепенето на подови плочки върху под от мозайка. Положих слой БЕТОНКОНТАКТ, по съвет на познати...за по-добър конатакт на плочките с основата. Използвах вече наличните наклони в пода за оттичане на водата към сифона. Залепих плочките с Церазит СМ11 плюс, почистих фугите от засъхналото лепило, 20 часа след полагането на плочките, фугирах .... При забърсването на една от плочките около сифона усетих взук на кухо под плочката....Не съм ги почуквал преди това, но няма начин да ми убегне такъв звук....Предплолагам, че се е отлепила в последствие.
Мислите ли, че не съм изчакал достатъчно с фугирането???/възможно е да е имало влага под почката или във фугата/
Възможно ли е това да е причината, защото ако е това, значи и съседните плочки може да се отлепят.....
Има ли начин да извадя плочката без дя я чупя...въпреки че предполагам какво ще ми отговорите....все пак....може да има....или да инжектирам некво лепило по някакъв начин ппрез дупка във фукгата...или де да знам.....дайте ми съвет
Благодаря
Pablo - специалист
Преди време мои роднини без да искат откриха начин за сваляне на плочки без да ги чупят. След гладене бяха оставили ютията върху плочките. Резултатът - чува се цък и плочката се отлепя.

Важно е да уточня , че т.к. действието се развива много отдавна, най-вероятно плочките не са лепени с теракол и подобни .
Не знам дали ефектът ще е същият при плочки лепени с модерни "еластични" лепила.

Предполагам ще трябва да махнеш фугата , защото и сама по себе си може да държи здраво плочката.
Отделих специално внимание на тази плочка, щото беше първата залепена около сифона.....нема начин да не е била доре натисната... заради съседни плочки да речем.....
Само нещо с влагата ще да е.....нещо съм разлял или де да знам... и е отишло до канала и е седяло така....и като съм го запечатал с фугата и е станал проблема....не мога а се сетя друго логично....
По периферията звучи плътно, но на 3см навътре си става музикален инструмент... :)
Ако знам че само това ще е проблема, ще го преглътна, въпреки че ще ме дразни...но мисля си че няма начин след време да не се разпространи и на съседните плочки...от вибрациии...и т.н. Това последното само го предполагам....
smlxl - специалист
Докато не стегне лепилото дава звук на кухо. Сам казваш че по перифрията е наред. А то съхненето започва от там. От долу е мозайка, а отстрани фугирано и влагата няма на къде да замине в нормални срокове. До тогава ще бие на кухо и с всеки изминал ден ще става по-добре. Това ти го пиша от личен опит от това лято. Редих плочки на балкона. Температурта я знаеш каква беше 37-38 градуса, ама имаше на места по 15-20 мм теракол за подпълване и така чук-чук на кухо и изтръпнах. Докато измисля причината и дебелия пласт изсъхна(втвърди се) и чук-чук - ОК. Дано и при теб това да е проблема. Изчакай за сега. И пиши после да кажеш. Успех! :)
Dewalt - специалист
По всяка вероятност причината не е в съхненето.
Отдавна да е стегнало до сега.
Нормално на теракола му трябват 24 часа.
Дори и 48 да са въпреки дебел пласт и т.н пак ще стегне,а и като се има предвид че си почнал оттам е логично там да е най-малко лепилото.
Възможно е да е недостатъчно лепилото и за това да чука на кухо.
Да отлепиш плочката без да я чупиш си е чиста проба късмет но може и да успееш.
Истържи фугата добре.
Опитаи се да подвреш нещо остро и тънко на няколко места и така доккато подаде.
Когато го правиш не гледаи в самата плочка - хвърчат по някога малки парченца от гланца - недаи си боже да попаднат в окото.
Да инжектираш лепило под плочката май няма как да стане - поне аз не се сещам иначе доста хора нямаше да си къртят старите плочки залепени с цимент а само щяха да наливат теракол отдолу.
chapara - майстор
Dewalt написа:
Когато го правиш не гледаи в самата плочка - хвърчат по някога малки парченца от гланца - недаи си боже да попаднат в окото.
.
Но хвърчат от гланца и на съседните плочки,та......
Взимай един флекс и я нарежи на вафла ,така няма да повредиш съседните,като я извадиш ще установиш ,че е малко теракола,понеже са гърбави в средата :wink: Като се лепят се обмазва,за по висока якост ,и гърба на плочката :wink: То си го пише на чувалите на някои марки теракол :roll:
Илиян Илиев™ - майстор
И за какво са му главоболия на човека?

Нали не е отлепена плочката. Стои си стабилно на пода и те така.

Ако един ден се отлепи ще си я залепи както трябва и те така.
сола 180 - специалист
Изображение

Ииии най-после.Що ще закача плочката като няма проблем.Ще забравиш за кухото ако въобще го има за седмица.
ebahti - майстор
Я зимай и кърти целата баня.........голем проблем имаш-сеа си цензура мамата :lol:
Армагедон - специалист
Не е никакъв проблем, и аз на прага на входната врата си имам една като твоята и трета година си е на мястото. В началото ме дразнеше и гледах да я заобикалям като прокажена ......... :lol:
  • 1
  • 2

Тема "куха плочка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: