Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
quietmadness - специалист
Четох, гледах, но така и неможах да си отговоря по какъв начин да стопля банята бързо. На първи етаж, без мазе от долу. Има 50 санта филц под замазката и толкоз. Няма шанс да се отплява постоянно. Преди я стоплях с 300мл спирт, ама много му е дебела цената вече, а и става задушно.
Гледах разни лири, радиатори, конвектори, духалки, инфрачервени печки и т.н.
Банята не е голяма 4 кв + 2 кв мокро помещение, ама мокрото не влиза в сметките.
Въпроса ми е ако някой има опит да подскаже с кое може се стопли за около 10 мин. преди да се влезе в банята, до толкова че да не тракат зъбите на човек.
Стигнах до извода, че с инфрачервена печка или както и да му викат там би трябвало поне усещането за топлина да е по бързо.
Някой с опит?
toni_g79 - специалист
Газово бутилка малка с пита за отопление,няма ли да свърши работа :? или на времето имаше едни ел.печки със стъклени реотани,които се закачаха на стената.Това са евтините варианти за които се сещам в момента :?
Целта не е да е ефтино, а ефективно и безопасно. С газ става по-зле дори от варианта със спирт, в толкова малко помещание. Ще трябва да се къпя с акваланг или кислородна маска или ... на отворен прозорец.
Жената ще ме изсели да моржувам отвън :-D
toni_g79 - специалист
quietmadness написа:
Целта не е да е ефтино, а ефективно и безопасно. С газ става по-зле дори от варианта със спирт, в толкова малко помещание. Ще трябва да се къпя с акваланг или кислородна маска или ... на отворен прозорец.
Чак пък толкова :? От миналите години,аз в кухнята се отоплявах по този начин,а тя не е голяма около 6 кв,незнам не е толкова зле,като изключим конденза по стените :).А и щом не те бъркат парите нека колегите се изкажат с по-удачни решения :)
firebrand - специалист
http://www.forminute.com/11/44/868/PRAK ... banya.html
У дома имаме такава и сме много доволни.За броени минути направо става баня...
Купихме я от Техномаркет преди 2 години..
Spokoiniq - майстор
Инафрачервена печка за баня Trilec, от Бриколажа, две пръчки са в нея, 4 степени, за 4 квадрата баня в единия ми апартамент преди да пуснат официално парното(нов блок) една зима беше единственото отипление, включваш и си вече в жегата, гарантирам за това лично, пробвал съм я.Към 130 лв беше по спомени
Май инфрачервената печка по ми е на сърце, вентилаторната има движещи се части. А и като се движи въздуха усещането за студено е по-голямо, изпитал съм го с една духалка. От друга страна повечето вентилаторни гледам имат закачалки за кърпи.
Миналия ден видях една инфрачервена на ADAX, ама много дръвен дизайн да му се не види (на снимката изглежда даже много добре). Цената е колкото на другите.
Инче решенията на infraSWISS на външен вид са гъдел ама с тия цени за уред който ползвам 2 - 3 месеца по 20 мин направо ме закопаха.
Mega - специалист
... Колегата е прав, инфрачервена печка за бързо стопляне е най-добре. Тя се усеща осезаемо и е точно за места, където не се задържа топлина. Изпитал съм го по студени бани в къщи за гости ;)

http://get.bg/catalog/product_info.php? ... 48f60492e4
peter_m - специалист
Аз също съм със инфрачервена, монтирана е над огледалото на високо, включва се със шнур. С малка мощност е (500/1000W), но и банята е малка. Печката е компактна, ефтина, може да се насочва надолу ... Мисля че е добро решение.

Мислех си да сложа от тези вентилаторни 1000/2000W, които изглеждат като климатик, но пак ме притеснява влагата ... а в тях има и електроника.

Чудя се вентилаторните като почнат да "въртят" парата докато се къпеш дали няма да имат проблем. ... :?
След известно "копане" в мрежата харесах едни много приятни на външен вид модели на прилични цени.
Някой да е срещал по нашите земи:
Ballu, ТЕПЛОV, Bilux
или нещо подобно с "приятен" външен вид и цена която не е колкото половин баня :) ?

PS: Първия го дават полупромишлен него може да не го броим

Още едно интересно изделие, само 4мм дебелина. Някой да е виждал печка с подобен нагревател?

Тема "Топлото в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: