• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, започвам основен ремонт на малка баня с тоалетна, с размери 1,33х1,44, като ще се кърти всичко, така че моля за съвети.
Да уточня само, че бойлера или ще е проточен/ако стане ел.инсталацията/ или хоризонтален, който ще вградя в окачен таван/височината е 2,60м./, така че бойлера няма да пречи. Също така смятам да сложа от малките висящи тоалетни. Вратата ще е плъзгаща, ще се плъзга наляво. Вътре трябва да има тоалетна, душ, мивка, разположени възможно най-рационално. Сифона е в средата на банята, водата идва от ревизионния отвор, но мястото на тоалетната не ми се вижда много удобно, заповядайте и скица. Благодаря на всички предварително

Разгледайте идеи за малка баня, представени в снимки!

Прикачен файл

баня.jpg
баня.jpg (89.63 KиБ) Видяна 18033 пъти
jekasus - майстор
Терена е какъв, тухла, панелка?
Но при тези размери залагам на тухла.
Хубаво да направиш някоя-друга снимка.
galin56 - специалист
Със тия размери направо ме разби. Чак ми стана интересно и отидох да премеря нашата баня. Оказа се че е грубо 245см на 145см. И премерих и колко горе долу се пада твоята. Да ти кажа честно толкова малки бани+тоалетни не съм виждал до сега. Само тоалетна да, само баня(даже повечето са по-големи и от тия размери)- да, но смесени на такава площ - не. Не знам как ще успееш да събереш душ, мивка,тоалетно шкафче, бойлер и тоалетна на такава площ. Те едвам ще се поберат физически и няма и да остане място между тях. Просто ги реди вътре по стените и гледай да успееш да ги побереш. Рационален вариант просто няма(поне според мен) в твоя случай.
jekasus - майстор
Разбрах, че е вградено WC, възможно и да се вгради в стената(ако е тухла). Бойлера хоризонтален над т.чиния. Проточни не ги харчя, лично мнение.
Прикачен файл:
баня.jpg
баня.jpg (32.14 KиБ) Видяна 18000 пъти
При размерите възможна грешка до 5см. :-D
тухла е, мога да къртя навсякъде без никакви проблеми. Снимки мога да кача но другата седмица. В момента навсякъде е с блажна боя, с горното казанче със синджирчето, до него е мивката/точно пред ревизионния отвор, комунистическия бойлер е срещу вратата в ъгъла-абе трагедия.
VLADO66 - майстор
Аз ти предлагам на мивката да сложиш стенен смесител за душ на Видима модела е Iskar B1396 като вместо стационарния душ сложиш преход и подвижен такъв отстрани на мивката.Долния подвижен душ го ползваш с ръкохватка с пускател/за биде/ и му слагаш стойчица някъде долу отстрани/за миене на крака/-така ще спестиш място и нужда от отделна душбатерия.А бившата баня кухня ли ще стане :? :wink:
Нашата баня с тоалетна може да се каже, че е по-малка от вашата :) 1,30 на 1,33. Вратата ни е в ляво (вашата в дясно), срещу вратата е мивката, окачената тоалетна с казанче е разположено огладално на вашето, т.е в дясно от вратата, а срещу тоалетната, т.е непосредствено до вратата е душът. За да не се мокри вратата сме сложили по цялата дължина на стената, където е вратата завеса като под завесата до вратата има закачалка за хавлиите, които слагаме непосредствено преди къпане - в противен случай ще се намокрят където и да са :)
naB4o - специалист
Виждал съм обзавеждане за малка баня по хотелчета и хостели, и там е така:
много малка мивчица, смесителя е този, който е и за душа с много дълъг шлаух
Също съм "За" бойлера над тоалетната, като го вградиш, и не дай си боже стане нещо, много играчка става.

п.с. добре, че няма вана за наместване :) :lol:
Сакаш смятам да сложа мивката в ъгъла, по диагонал на вратата и комбинирана батерия-за мивката и за душ със слушалка на стойка на стената срещу вратата, обаче дясната стена остава празна. Всичко се струпва в ляво а в дясно нищо :rolleyes:
schuldiner - майстор
Преди време умувахме как да направим баня/тоалет в един кемпер. Пред акаш прав или се къпеш седнал собственикът избра второто. Тук мястото е двойно повече, но все пак и този вариант - седящо къпане - не е за пренебрегване.
  • 1
  • 2

Тема "Идеи за малка баня с тоалетна - 1,92 кв.м." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: