Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kikirikiki - специалист
Здравейте,
искам да си направя подобен плот на който да поставя мивката отгоре.
Плота мисля да го направя от гипсокартон.
Въпроса ми е с какво да го покрия за да не се влияе от условията в банята.
Единия вариант е плочки, но ми се ще да изглежда като това на тази картинка.
Благодаря предварително!
Изображение
Ето още един пример
Изображение
peter_m - специалист
Може и от MDF - добре лакиран разбира се (разбирай не в домашни условия). Така правят много от мебелите за баня.
Иначе от PVC няма да се влияе от влагата, но проблема ще е да го направиш сам.
gogo1113 - специалист
С гранит ще е най-сигурно. Ако не се облива директно от душа, може и от MDF /такъв е материала на плота от снимката/, като се лакира ще се запази от влага, но не и от ВОДА.
chapara - майстор
Това се прави единственно от камък,но дали гранит?,тва е друга работа,има всякакви камъни,дори изкуственни ,супер ефектни, всичко друго забрави!!!!!!!!!
kikirikiki - специалист
Искам такова да си направя

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (16.73 KиБ) Видяна 10891 пъти
hailo - специалист
kikirikiki написа:
Искам такова да си направя
kikirikiki Ще ти кажа къде да дойдеш ще те почерпя каквото кажеш след което ще ти дам чертежче дори ще ти нарежа детайлчетата и ще ги слепя за да не се мъчиш .Сега се сещам че мога да доида и до домати и да го сглобя и това на промоционалната цена от 0 л + почерпката.

Велси надявам се че сега си доволен . :lol:
kikirikiki - специалист
Кажи ми от какъв материал ще е! В крайна сметка аз така или иначе ще трябва да платя някаква цена дали за материали или и за помощ :) макар и така да отпада идеята на "Направи си сам"
Мислех си аз да си направя някаква конструкция от гипсокартон и после да го облека с нещо. Търсех други предложения и идеи, дори и да е от друг материал :)
И дали се прави преди поставяне на плочки или след.
Никой ли не е правил нищо подобно, да покаже някоя снимка, да даде съвет :)
peter_m - специалист
Обикновено се прави след плочките. Ако слагаш гранитен плот например може да е преди плочките с цел да го "вържеш" за стената и да е по-здраво, тъй като тежи много.

От МДФ може да го поръчаш на коя да е мебелна фирма (но пръскането няма да ти го направят във всяка фирма)
hailo - специалист
kikirikiki написа:
Кажи ми от какъв материал ще е! В крайна сметка аз така или иначе ще трябва да платя някаква цена дали за материали или и за помощ :) макар и така да отпада идеята на "Направи си сам"
Мислех си аз да си направя някаква конструкция от гипсокартон и после да го облека с нещо. Търсех други предложения и идеи, дори и да е от друг материал :)
И дали се прави преди поставяне на плочки или след.
Никой ли не е правил нищо подобно, да покаже някоя снимка, да даде съвет :)
От гранит както ти каза и Чапара по напред в темата,може да се изработи от гранит с дебелина 2 см или комбинация ог 2 см и по дебел например 4см.Краката и основният плот от 4см а останалата част от 2 см.(Другият вариант е да се използва само 2 см материал но стават повече детайли в сборката а от там и повече срезове на" герунг" под 45 гр за да се слепят оделните детайли.За МДФ не знам не работя с такъв материал ,гранита е най сигурен за бани тъй като не остават петна от сапуни и шампоани по повърхноста на плота на мивката.

Тема "Плот в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: