• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
b_stoilov - специалист
Здравейте
Имам проблем с тръбите в тоалетната и вече не знам, какво да правя. Мислих какви ли не варианти, но нищо не се получава и за това реших да се допитам и до вас.
Тръбите на отдушника бяха скрити зад тухлен зид, но тъй като помещението е тясно саборих тухлите и ще го затворя с гипсокартон.Така ще разширя мястото за моноблок с 12см, което не е малко.Ще сменя тръбите на отдушника с нови.Тези са смачкани и допълнително стесняват нишата с 3см.Тръбите за вода ще ги вкарам зад тръбите на отдушника и всичко ще е скрито.
Проблема идва от щранговете които не са под отвес.На снимката се вижда, като се пусне отвес какво става.Мислех да облицовам и тях с гипсокартон, но ако пускам всичко под отвес няма как да стане.Тръбите са наведени с близо 4см в горния край. :? Честно казано, не знам какво да правя. :? Остане ли така да се виждат щранговете ще е много грозно! Дайте някакъв съвет. [-o<

Прикачен файл

IMGP3472.JPG

Прикачен файл

IMGP3470.JPG

Прикачен файл

IMGP3469.JPG

Прикачен файл

IMGP3468.JPG

Прикачен файл

IMGP3467.JPG
mladkal - майстор
Когато нещо не те кефи -бъркаш в джоба, вадиш кинти и го подменяш с ново - под точна нивелация.
МИНУСИТЕ: даваш пари; технологично време се удължава
ПЛЬСОВЕ: знаеш, че всичко е сменно и няма от къде да прокапе на новия картон, плочки; под нивелация ти е и можеш да го вкараш в гипсокартонените боксове (кутии)
АНАЛИЗ: Работата не е малко. Инвестиията също. Спокоен си, че твоето е сменено. Еститичния вид и подреба са според изискванията ти. Работата е трудоемка и мръсна, но това не означава, че е еневъзможна. Наяма невъзможни неща, хеле пък такива -сътворени от човешка ръка.
ivanovrg - специалист
а разстоянието от стената до края на тръбите еднакво ли е? (в горния край)
chapara - майстор
. Наяма невъзможни неща, хеле пък такива -сътворени от човешка ръка.
Yes :supz:
b_stoilov - специалист
@ ivanovrg
Не, не е еднакво разстоянието м/у стената и тръбите. Стената също е наведена в горния край, но по-малко.Меря също и спрямо с/уположната стена.Тя е под отвес слава богу.Мина ми през главата да изравня мазилката на стената по тръбите ама разликата е голяма. :?

@ mladkal
Знам, че няма невъзможни неща и точно затова саборих тухления зид с идеята да го правя както трябва.Проблема, е че и да смена щранговете с ПВЦ те пак ще са наведени в горния край. Не знам да има муфи с изместен център? :? може и да има, но едва ли са с 4см. :? Ти какво имаш в предвид?
jekasus - майстор
b_stoilov написа:
Проблема, е че и да смена щранговете с ПВЦ те пак ще са наведени в горния край. Не знам да има муфи с изместен център? :? може и да има, но едва ли са с 4см. :?
Две колена,запоени едно към другото ще свършат перфектна работа. Дори ще прибереш тръбите по-близо към вентилацията. И дори да спечелиш 5 см, в малка баня е осезаемо.

Прикачен файл

Photo-0159.jpg
1
Photo-0159.jpg (10.68 KиБ) Видяна 5816 пъти
b_stoilov - специалист
jekasus написа:
b_stoilov написа:
Проблема, е че и да смена щранговете с ПВЦ те пак ще са наведени в горния край. Не знам да има муфи с изместен център? :? може и да има, но едва ли са с 4см. :?
Две колена,запоени едно към другото ще свършат перфектна работа. Дори ще прибереш тръбите по-близо към вентилацията. И дори да спечелиш 5 см, в малка баня е осезаемо.
Идеята ти много ми допада. =D> Щранговете ще ги преместя до тръбите на отдушника и ще ги залепя за стената.Водомерите ще ги монтирам вертикално и така ще разширя с още около 20см.В тавана няма да е проблем да се смени щранга.В пода обаче има замаска, която е 7см и после е плочата.Там ме притеснява дали ще има достатъчно място да се скрият колената. :? Също така ме притеснява да не падне тавана на комшията под нас.Тъпкано е с хартии м/у плочата и замазката и нещо страшно.
mladkal - майстор
Това, което имах в предвид вече ти го е казал колегата jekasus. Даже ти го е и онагледил със снимков материал.
ПП. При седем сантиметра замазка би трябвало да ги събереш двете коленца. В най-лошия случай "ще откраднеш" някой милиметър и от плочата.
b_stoilov - специалист
Пак проблем с тръбите. :| Идва човек от фирма да гледа, какво е положението и трябва да се разкърти тавана на съседа под нас и да се сменят тръбите до тройника в неговия апартамент.Съответно съседа не е съгласен! Само в моя апартамент не може да се смени щранга, тъй като с прехода от метал, към полипропилен и коляното водопровода ще стърчи около 10см над замазката в момента! Т.е. ще станат ебати грозните кръпки!
Ако комшията отдолу няма изграден комин,няма какво да се кърти,режат се тръбите при теб и серазвиват от тетките при него, новите тръби минават през същите дупки,като след плочата с колена ги прекарваш където искаш.Ако има комин става още по лесно.
  • 1
  • 2

Тема "Скриване на тръби и отдушник - проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: