Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
negramoten - специалист
Здравейте, един приятел ме води в апартамента, който е купил, за да ми го покаже и евентуално да му помогна за това онова. Апартамента е ново строителство, пода е на замазка, но това, което ме притесни е, че в банята, в другата тоалетна и мокрото помещение има допълнителна замазка, която в банята заедно с плочките прави праг 10 см. Съответно вратите са срязани, за да могат да се отварят и затварят. Отделно в банята има една тръба на пода, която май е за втори сифон, който планират да използват за душ кабина. Останалата част от апартамента все още е на замазка, а коридора ще е на теракот.Те сега ще започват ремонт, та въпросът им е дали да си останат тия помещения с този праг или да къртят. Какво ще открият отдолу и т.н. Аз не разбирам почти нищо от ВиК и плочки. Това, което знам съм го прочел в този форум, та ще се радвам да споделите мнения по въпроса. Прилагам малко снимки.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
ebahti - майстор
Тоя праг се е получил щото отдолу са тръбите за мръсната вода..
negramoten - специалист
Добре, ама по принцип не би ли трябвало тръбите за мръсната вода да са под първата замазка? Иначе то ясно, че тръбите са там.
ebahti - майстор
Na другите места има замазка без тръби,а в кенефа с тръби-мн. ясно че тръбите дигат нивото.Нали не мислиш че заради един клозет ще се праи по дебела с 5,6 см замазка в целия апартамент...........нищо фатално нема :idea: м/у другото и в мойта къща е така,ем че аз си я праих :wink:
сола 180 - специалист
Лаки мисля, че си прав ама не може ли тръбите да са в плочата???

Ти защо го направи така???
ebahti - майстор
сола 180 написа:
Лаки мисля, че си прав ама не може ли тръбите да са в плочата???

Ти защо го направи така???
Може...ама тр. некой да го предвиди предварително,аз го предвидих ама прецених че ми е по лесно и по бързо да имам 1 праг в кенефа отколкото да влизам в излишни разходи и мисловни напъни......още повече че прагчето нищо не ми пречи
сола 180 - специалист
Ааааа ще поспорим.Прокопаването на канал за тръба фи50 не би ти струвало повече от поне 5 см замазка.
Пък за мисловните напъни , не мисля,че си човек, който би се запънал с такава задача.
tysonlkr - специалист
И в панелките мокрите помещения са повдигнати спо 5-8 см. Явно по този начин е по лесно да се направи.
Невиждам какво ви пречи този праг :?
negramoten ако ви е проблем височината го изкъртете и вкопайте отходните тръби. Но не виждам смисъла да се руши една готова и нова баня залудо.
сола 180 - специалист
:lol: :lol: :lol: :lol: Нова????? Пич загледа ли се на какво мяза това помещение?
И не на всички панелки са така баните.Скромен ти е опита.
Иначе аз като работя в панелка наисти предпочитам тея повдигнатите ама това е друга тема.
tysonlkr - специалист
Еми като прочетох че апартамента е "ново строителство" и направих асоциация че е нова баня. Извинявам се ако съм сгрешил с определението нова :roll:

Но пак не виждам смисъл да се руши една готова баня без видими проблеми само заради 5 см повдигнат под. Но всеки има право на собствен вкус. Щом на собственика не му харесва да го направи по неговия вкус :yawinkle:

Тема "Търся съвети за ремонт на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: