• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
scorpia - напреднал
Майсторът ни каза ориентировъчно около 5 кг. на кв.м. или една торба от 25 кг. лепило за 5 кв.м. и понеже купихме общо СМ 11 за банята и за обслужващите помещения (9 торби по 25 кг. за общо 45 кв.м.) в един момент се оказа, че 9-те торби са отишли само за банята (20 кв.м. стени + 5 кв.м. под)...
Струва ми се адски несериозно да кажеш около 5 кг. на кв.м. и в един момент разхода да излезе двоен.. Чудя се дали не е правил и изравняване на пода с лепило... :?
miroslav_kn - специалист
Зависи от това дали плочките са редени само на гребен. Понякога ако стената е много крива и трябва да се невилира с плочките и ако ги няма наклоните на пода аги прави с плочки то тогава ходи доста лепило.
housedoktor - майстор
Разхода ,който дава производителя е при идеални условия,каквито рядко се намират.Ако ти е бил крив пода и неравни стените е възможен този разход
scorpia - напреднал
Ми аз не съм специалист, но блока е нов и банята е след издаване на шпакловка и замазка от строителя.. Така влезе човека да прави банята..
Струва ми се и странно, че първо налепи плочките по стените и днес, след като се захванал с пода установил, че трябва да прави наклон и ни каза да купим пясък и още нещо (първо почнал да заравнява с лепило, ама видял, че ще иде доста и заради това ни заръча да купим другите неща).. Това не се ли прави преди да почне да се лепят плочките по стените.. :shock:

п.п. Какво означава "редене на гребен"? :?
uckam - напреднал
аз също изпозлвах CM11 на церезит. 2 бани по 3.5м2, стени + под = 22.5 м2 по 2 бани= 45 кв.м.
използвах общо 30 торби по 25 кг, като се има предвид че преди това около 30 торби пясък изпозлвах да изправя стените.
стените правих на гребен, пода 100%. не съм хвърлял материал, пестил съм, 3-4 мм ми е средно дебелината на разтвора.
Ето и банята, в случай че е интересно да се види

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=15670
uckam - напреднал
редене на гребен се прави с назъбена маламашка. по този начин като се маже с разтвор се спестява почти 50% от лепилото, освен това плочките по лесно се притискат до нужната позиция. незнам дали ще се види гребена на тази снимка :

Прикачен файл

Banya_116.jpg
Banya_116.jpg (32.96 KиБ) Видяна 9198 пъти
uckam - напреднал
да добавя че наистина първо се правят стените и то от 2-рия ред нагоре, след това пода и накрая първия ред на стените, но ако "майсторът" не е предвидил че ще прави наклон на пода и е работил по правилата, т.н. не е направил 1-вия ред, сега ще трябва да реже всяка плочка на 1 ред за да я подпъхне м/у пода и 2-ри ред на стената.
а в случай че е наредил 1 ред преди пода осначава че водата , която се стича по стените ще се удря във фугата а не както е редно в плочката на пода. Т.е. подовата плочка трябва да е подпъхната под стенната а не залепена до нея
scorpia - напреднал
uckam, благодаря за изчерпателното инфо по въпроса ми..
Спаси майстора от скандал, защото явно човека си работи по правилата и материала си върви... :lol:
В събота ходих да видя какво става с банята и ми направи впечатление, че е редил от втори ред на горе и днес ми каза, че първо ще изравнява пода и ще го реди и после ще доналепи първи ред на стената..
Точно, както ти го описваш процеса на лепене..
Освен това лепи на гребен, както се изразявате вие..
Човек понякога трябва да се доверява на хората, които е наел, а не да питае подозрителност.. Лоша черта, българска.. :sad:
sasooooooooo - "специалист"
scorpia написа:
... подозрителност.. Лоша черта, българска.. :sad:
Повярвай ,че никога не е излишна, особенно, ако има майстор в къщи и той не си ти :wink:
solo5 - майстор
ами изглежда много, но ако прочетеш на опаковката най-вероятно пише 8 кв.м на торба или ако разделиш нормата ще получиш толкова
но това си е при идеални условия
ако не са ти много изравнени стените може и да се получи
всъщност най-вероятно разхода е най-голям при правене на наклоните
но пък той май не се прави само с лепило
ако не си бил там, когато се е правил ремонта
може и да са ти свили някоя торба :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Възможно ли е 9кг. на кв.м. разход на лепило за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: