• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
abracadabraabrac - специалист
...Та Ви питам защото не ми идва наум нищо относно проблема ми. Така, Преди две години, поради това че блока е на 47г., и в банята ми таванчето запона за се рони. Понеже в мазилката (вероятно варов разтвор) е била некачествена, от влага или старост и почна да пада. Беше зимата и един ден с шпаклата я остъргах до плоча. Добре ми се стори, даже миналото лято я намазах с вар(обилно). И беше екстра-бяло...дезинфекцира и изби мухъла,-временно. Но тази зима изби върху варта от влагата яко мухъл(ще паднете ако кача снимка).Даже сменя цветовете, черно-лилаво... А проветряваме често. Още по-лошото е, че започва да се рони и бетонната плоча.Там релефно си личе как е бил кофража от дъски,идаже и от арматурното желязо се показва... Плочата е 12 см.... :-D Ще падне комшийката отгоре някой ден... Как да си реша проблема?
-Да махам ли варта? - То явно няма друг начин.Но ще е много трудно. Дайте идея! Или върху нея ще може да направя някаква замазка (шпакловка)пак си мисля че ще трябва да остържа варта...А и с какъв материал, да шпакловам-теракол,или има и по-яки?.
-Или да налепя със някакво лепило(точно и ще убие спорите на мухъла),някакви плоскости.Като фибран, или по-тънки някакави...просто за вид.и да спира влагата да не пропива във плочата?
-Изобщо тая вар където намазах, може ли да не я махам (и върху нея ще се захване ли някаква шпакловка?).И ако да я махам-КАК?
Дайте съвет! Но без да ми предлагате окачени таванчета ако може-не искам,-че си представям какво ще е в кухото на такива (между плочата и плоскостта на окаченото.)-колонии мухъл и плесен и даже насекоми...
...Та дайте идеи. Ще съм благодарен на всеки споделил знанията и опита си.
mim - специалист
това ронене на плочата за по-малко от година едва ли е само от конденза
комшийката ако не иска да слезе 1 етаж надолу, да вземе да си оправи теча
jekasus - майстор
Още един глас за теча от комшийката.
me_against - специалист
Освен теч може и да се просмуква вода пред плочата. Ще трябва хидроизолоция да се прови. На един приятел блока му е построен 1952г., в банята цокълът се беше отлепил, изби влага в съседните помещения и в мозето (на 1-ви етаж е) цялата плоча беше мокра. Та заформи му се основен ремонт.
chapara - майстор
Да,м'даааааа,тва с мазилките ,няма да реши проблема :roll:
Абсолютно прави сте!.............Сетих се преди няколко месеца,-сега като казахте, пропуснах да Ви кажа че имаше теч от горе! -когато се къпят, точно над моя(и под техния)душ се мокреше и сълзеше на 1секунда-капка и така до 1 час., Викнах комшията и теча спря! Каза ми че не знае от какво е?!!...-и че върху мозайката си е налепил плочки(верно, помня че преди 10г.прави ремонт И проби тавана за да сложи ПВЦ тръби...стигат до моите водомери---аз не съм ги сменявал). Но преди няколко месеца се появи тоя теч,казах му-и спря? Трябва да го питам какво точно е било и какво е направил?! Просто мислех че проблема е бил само за тоя момент, а аз си правя влагата и мухъла...Вероятно му просмуква влага отвсякъде---или не? Сега явни мокротий по тавана не виждам.-Но теча спря?Още когато му го показах теча- Каза ми че много конденз имал на стената зад душа-направо яка влага?!??? та да просмуква?!!! но аз му казах че като гледам теча-явно има фуга между плочките,спукана плочка-синовете му гири дигат,изпускат... Не стигнахме до някакъв извод. Явно и той е замазвал тук там...Ще го питам!!! Но както и да е---сега няма теч. Няма но нещо ми стои влажно откъм тръбите-ще видите на снимката! Но мухъла си е таммм... Имате ли идея как да го направя таванчето?
Ето снимки:

Прикачен файл

10032011316.jpg

Прикачен файл

10032011315.jpg

Прикачен файл

10032011314.jpg

Прикачен файл

10032011312.jpg

Прикачен файл

10032011313.jpg
ето и още 4 снимки: Сега като ги правех снимките навсякъде е сухо. Но трябва май да изчакам като чуя да се къпят от горе, да проверя дали има някъде влага.

Прикачен файл

10032011318-1.JPG
-на тази снимка съм отбелязал със елипсата къде беше теча! а със линията ,-докъде е пожълтяло. Може би от просмукване на влага.
10032011318-1.JPG (58.55 KиБ) Видяна 3906 пъти

Прикачен файл

10032011320.jpg

Прикачен файл

10032011319.jpg

Прикачен файл

10032011318.jpg

Прикачен файл

10032011317.jpg
Здравейте, нищо не казвате? Ето снимките. Питах на много места, но ударих на камък :sad: . Не е ли интересен за Вас проблема. Тъпо ли зададох въпроса...Както и да е, ще продължавам да посещавам сайта (добър е!), пък ако има някой да ми пише с някаква идея и съвет, БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
П.П.
Вече не тече отгоре изобщо, а очертаната от мен влага на снимката, забелязах че се получава при къпане от нас,(доста хора сме).Така че май е нещо като конденз от парата в самата баня, и от температурните разлики, се получава мухъла....а проветряваме редовно...
jekasus - майстор
Сложи един вентилатор и една решетка в долния край на вратата, Туй с отворения прозорец е пълна глупост освен през лятото, отваряш прозореца и затваряш плътно вратата, да не духа в другите стаи.
  • 1
  • 2

Тема "Здравейте.-Искам да си направя ремонт в банята напролет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: