...Та Ви питам защото не ми идва наум нищо относно проблема ми. Така, Преди две години, поради това че блока е на 47г., и в банята ми таванчето запона за се рони. Понеже в мазилката (вероятно варов разтвор) е била некачествена, от влага или старост и почна да пада. Беше зимата и един ден с шпаклата я остъргах до плоча. Добре ми се стори, даже миналото лято я намазах с вар(обилно). И беше екстра-бяло...дезинфекцира и изби мухъла,-временно. Но тази зима изби върху варта от влагата яко мухъл(ще паднете ако кача снимка).Даже сменя цветовете, черно-лилаво... А проветряваме често. Още по-лошото е, че започва да се рони и бетонната плоча.Там релефно си личе как е бил кофража от дъски,идаже и от арматурното желязо се показва... Плочата е 12 см....
Ще падне комшийката отгоре някой ден... Как да си реша проблема?
-Да махам ли варта? - То явно няма друг начин.Но ще е много трудно. Дайте идея! Или върху нея ще може да направя някаква замазка (шпакловка)пак си мисля че ще трябва да остържа варта...А и с какъв материал, да шпакловам-теракол,или има и по-яки?.
-Или да налепя със някакво лепило(точно и ще убие спорите на мухъла),някакви плоскости.Като фибран, или по-тънки някакави...просто за вид.и да спира влагата да не пропива във плочата?
-Изобщо тая вар където намазах, може ли да не я махам (и върху нея ще се захване ли някаква шпакловка?).И ако да я махам-КАК?
Дайте съвет! Но без да ми предлагате окачени таванчета ако може-не искам,-че си представям какво ще е в кухото на такива (между плочата и плоскостта на окаченото.)-колонии мухъл и плесен и даже насекоми...
...Та дайте идеи. Ще съм благодарен на всеки споделил знанията и опита си.

-Да махам ли варта? - То явно няма друг начин.Но ще е много трудно. Дайте идея! Или върху нея ще може да направя някаква замазка (шпакловка)пак си мисля че ще трябва да остържа варта...А и с какъв материал, да шпакловам-теракол,или има и по-яки?.
-Или да налепя със някакво лепило(точно и ще убие спорите на мухъла),някакви плоскости.Като фибран, или по-тънки някакави...просто за вид.и да спира влагата да не пропива във плочата?
-Изобщо тая вар където намазах, може ли да не я махам (и върху нея ще се захване ли някаква шпакловка?).И ако да я махам-КАК?
Дайте съвет! Но без да ми предлагате окачени таванчета ако може-не искам,-че си представям какво ще е в кухото на такива (между плочата и плоскостта на окаченото.)-колонии мухъл и плесен и даже насекоми...
...Та дайте идеи. Ще съм благодарен на всеки споделил знанията и опита си.