• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mitko414 - специалист
Търся елипсовиден фланец за бойлер, като показания на снимката, но без отвори.

Изображение

Някой виждал ли е да се продават някъде? В магазините, в който съм търсил, предлагат само фланци с отвори.
Бойлера е Елдом, 3 kW, с поцинкован водосъдържател.
mladkal - майстор
Пипал съм два, три ЕЛДОМа на приятели (познати;роднини), които имат такъв фланец (почти като показания на снимката от Нета). Единият отвор е за термоконтрола, а другият (по-големия) е за самия нагревател. Фланец за бойлер без каквито и да е отвори -те такова чудо не съм срещал. За своиоте 33-34 лазарника....хеле пък за битов, обикновен...
Или Уреда е Ментак...Или автора на темата го бърка някъде (с уважениие и без лоши умисли)
Искаме снимки, за да види къде е проблема ида помагаме със знания, опит и т.н.

поздрави!
Младен - Иринополис/Верея
mitko414 - специалист
Също без лоши чувства, ама поста ти ми напомни за реакцията на шопа, когато видял жираф в зоопарка.
Ето снимки:
Прикачен файл:
boiler01.JPG
Прикачен файл:
boiler03.JPG
Прикачен файл:
boiler04.JPG
Днес по-късно ще сваля фланеца и ако е необходимо ще кача снимка само на него.
mitko414 - специалист
Реших си проблема, като купих фланец с отвори и ги запуших с два болта 16 мм и един 10 мм.

Темата е за коша.
mirk - майстор
Я кажи какво е това отроче бойлерно :shock:
mitko414 - специалист
По-горе съм писал, Елдом, 3 kW. Въведен в експлоатация 1998 година.
Сменен нагревател -- протече му уплътнението и сега сменен фланец. Два пъти е отварян за почистване, сегашният път не се брои.
Прикачен файл:
SANY0949.JPG
SANY0949.JPG (71.83 KиБ) Видяна 4353 пъти
Новия фланец:
Прикачен файл:
SANY0946.JPG
SANY0946.JPG (113 KиБ) Видяна 4353 пъти
mirk - майстор
Аз ли не мога да чета или ти :lol: Правиш ли разлика между Елдом и Елком пък били и двете от Варна. Елком за мен е нещо твърде различно от Елдом. Елдом бяха навремето Елпром и после станаха Елдом.

С тия болтове ще береш само ядове, как ги уплътни.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е точно така mirk, частично си прав. Част от ръководството на бившето Елпром си създадоха ново предприятие на 10м от старото и това е Елком, мисля че в един период работеха и двете, но после Елпром спря да работи и негов единствен наследник си остана Елком, който сега е Елдом. Така че тези 3 фирми са свързани съвсем тясно и се преливат една в друга.
mitko414 - специалист
За четенето -- явно аз не мога.

За болтовете -- големите ги уплътних с гумени пръстени от двете страни, средния първо и него с гума, ама протече и после с тефлонова лента. Засега държат, колко -- не знам. Мен също ме притеснява колко ще издържи гумата, все пак се нагрява до 70 - 80 градуса. Ако протекат големите болтове и за тях ще ползвам тефлонова лента.
Ако искайте вярвайте, ама поне в пет железарии в три града съм питал за фланец без отвори и навсякъде реакцията беше като на колегата mladkal -- "такова животно нема", затова се принудих на тази импровизация с болтовете.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да беше сложил силиконови или клингеритови гарнитури беше по-добре.
  • 1
  • 2

Тема "Търся фланец за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: