Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Ivo_Dinkov - специалист
Накратко- преправям наследената в сравнително скоро купения ни апартамент ремонтирана баня, за която бях предупреден, че е закърпена с гипсокартон за по- бързо.
Под картона са два слоя шпакловка и блажна боя отгоре и пак шпакловка и боя. До тук съм свалил картона и до основа боята и шпакловките на две от стените.
Остават другите две :rolleyes: Питанката ми е какъв грунд тип 'бетонконтакт' (на коя марка :wink: ) да купя, за да мина основата преди измазването.
Две от стените са 6 см сандвич- панел, а две- тухли и отгоре варова мазилка.
Също ме интересува задължително ли е да измажа с хидроизолация (имам си доста експириънс майстор, който каза, че и лента по ъглите е достатъчна при добра подготовка на основата)?

Ето и две снимки от началните етапи на "разглобяването" на банята :mrgreen:

Изображение
Изображение
Бетон контакт на Теразид с песъчинки. Хидроизолация на Церезит с изолационна лента или не Боро - от аква стоп-ите. Не е задължително хидроизолация а е желателно , но неразбрах как ще слойи маистора ти лента без изолация и къв ше и е смисъла?
а стените не се мажат с изолация а само пода, лепи се лентата по ъгъла като се разделя по равно на стената и на пода от нея и се повтаря с изолация. Целия под + 10 -15сантима нагоре по стените и около сифона хубаво и плътно. Успех

Тема "Какъв "бетонконтакт"- грунд?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: