Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ribnikolaevi - майстор
Пускам темата тук, защото тук влизат плочкаджиите по принцип...
Поради разни причини трябва да залепя плочки върху плочки. Долните са скоро залепени, но заради паркета се наложи вдигане на нивото. Горния ред плочки са абсолютно еднакви като долния. Проблема е, че търся лепилния слой да стане до 1.5, ваксимум 2 милиметра.
Намерих подходящо лепило, на Сика, но цената е 200 лева за една кофичка 10 литра (SikaBond T8).
Има ли някакво решение на по-нормална цена? Цитираното по-горе лепило е подходящо, защото е с нисък вискозитет, размазва се лесно, а повечето мастици с които съм работил биха създали проблеми с това, съответно нивото ще се вдигне повече от 1-2 мм. Ако ползвам лепило на циментова основа ми се струва, че ще вдигна поне 5 мм.
chapara - майстор
ribnikolaevi написа:
Пускам темата тук, защото тук влизат плочкаджиите по принцип...
Поради разни причини трябва да залепя плочки върху плочки. Долните са скоро залепени, но заради паркета се наложи вдигане на нивото. Горния ред плочки са абсолютно еднакви като долния. Проблема е, че търся лепилния слой да стане до 1.5, ваксимум 2 милиметра.
Намерих подходящо лепило, на Сика, но цената е 200 лева за една кофичка 10 литра (SikaBond T8).
Има ли някакво решение на по-нормална цена? Цитираното по-горе лепило е подходящо, защото е с нисък вискозитет, размазва се лесно, а повечето мастици с които съм работил биха създали проблеми с това, съответно нивото ще се вдигне повече от 1-2 мм. Ако ползвам лепило на циментова основа ми се струва, че ще вдигна поне 5 мм.
:-D Пак ус....е работата.Монтажно лепило :roll:
ribnikolaevi - майстор
Разбирам чувството ти за хумор, но питането ми е сериозно ...
bycec - специалист
Полиуретановото лепило, както и пяната набъбват от влагата, така че не мисля че ще е удачно за лепене на плочки. Лепи здраво, но не виждам как ще се направи нивелацията, а и не е евтино- 0.2 л на дребно е 6-7 лв.
EDI - майстор
На ХЕНКЕЛ монтажните лепила. http://napravisam.net/?p=1748 ето тук в табличката можеш да се ориентираш за качествата им и кое за какво става.
ribnikolaevi - майстор
bycec написа:
Полиуретановото лепило, както и пяната набъбват от влагата, така че не мисля че ще е удачно за лепене на плочки. Лепи здраво, но не виждам как ще се направи нивелацията, а и не е евтино- 0.2 л на дребно е 6-7 лв.
Така си е, тогава това на Сика излиза по-евтино, а и се разстила по-лесно с гребена.
Иначе за нивелацията нямам проблеми, ако се разстила равномерно лепилото, мисля че мога да ползвам нивелацията на долния ред плочки, която е добра.
chapara - майстор
ribnikolaevi написа:
Разбирам чувството ти за хумор, но питането ми е сериозно ...
Сериозно де: http://www.setex.net/bg/nav/products/cat/7/product/96
ribnikolaevi - майстор
Да уточня нещо. Идеята на монтажните лепила, които ми предлагате е да се маже изцяло, или само ивично. Ако е само ивично, през какво разстояние да са ивиците, за да не стане "цък-цък-язък"?. Плочките са полиран гранитогрес, майстора каза, че са здрави.
ribnikolaevi - майстор
Как не се сетих досега?! Има доста по-прост вариант. Да се свалят старите плочки. От калиброван гранитогрес са, 50 х 50, наредени са на 1 мм фуга. Дали ще паднат лесно и без бой, как мислите?
Илиян Илиев™ - майстор
С флексово лепило за плочки няма начин да не стане.

Тема "Полиуретаново лепило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: