Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Аз-1 - напреднал
Здравейте! Моят проблем е следния:нямам отдушник в банята и справянето с влагата е голям проблем.Така е проектирано,че "отдушника",ако може така да се каже е между двете бани-моята и на съседа,няма никаква вентилация.Прехвърляме си влагата от едната в другата баня.На едната от стените на моята банята има коминно тяло ,в което се влючват печки на твърдо гориво.Аз съм на първия етаж от пет етажна кооперация.Апартамента е вътрешен и няма никаква друга възможност.Въпросът ми е как да си реша проблема с вентилацията на банята?Възможно ли е да вкарам вентилацията в общото коминно тяло?Приемам всякакви съвети и мнения.Благодаря предварително!
kiroslavov - специалист
Ако някоя от стените на банята ти е външна направо можеш да направиш дупка в нея и да сложиш вентилатор с клапа за да не влиза въздух отвън. Това за включването в комина не знам дали ще стане защото въпреки че си на първия етаж може малко да връща или да има сажди които да ти влизат в банята когато вентилацията не е пусната.
Аз-1 - напреднал
Банята няма външна стена.Само една от стените граничи със стената на стълбищната клетка.Мисля,че това не е удачен вариант за отвор.Другите стени граничат с банята на съседа ,моята спалня и стената към антрето ми.Просто съм в задънена улица :? .
Светлинис - специалист
Здравей, мисля, че щом няма отделен отдушник, не трябва да се ползва комина, дори и от съображения за сигурност. Можеш ли да направите със съседа естетично облечени въздуховоди през стълбищната клетка и после навън ?
radius - майстор
Няма ли някакви изисквания при проектирането на бани да имат прозорец или отдушник ?
Не че това помага с нещо на колегата, но ми стана интересно.
Аз-1 - напреднал
Няма начин да направим със съседа да направим въздуховод и го изведем навън.

По принцип трябва да са проектирани въздуховоди,но.....явно нещата са били претупани и от това страда крайния потребител.Всичката е "гледай си работата".
8180 - майстор
Аз-1 написа:
о.....явно нещата са били претупани и от това страда крайния потребител.
Доста невероятно ми звучи - защо не дадеш една снимка. Допускам някой да е преустройвал нещо.
На горни/долни етажи как изглежда?
Без комин се случва, ама без отдушник!?
Аз-1 - напреднал
Невероятно ,но факт :o .Това е "отдушника" към банята на съседа:Изображение
а това е тръбата за мръсната вода,други тръби или отдушници няма:Изображение
8180 - майстор
:?
Има нещо нередно. Никаква следа ли няма в тази дупка за вертикален канал?
Малко нисичко ми седи на снимката.
Това ново строителство ли е - там се случват невероятни неща.
Но опитай да погледнеш при съседите нагоре, пък и на покрива, ако имаш достъп.
Иначе ще трябва да мислиш нещо настрани в кутия през някое помещение.
jekasus - майстор
Като гледам плочките, мазилката над тях и бойлера - старо строителство, поне 25-30 години.

Това наистина трябва да се провери
8180 написа:
:?
Никаква следа ли няма в тази дупка за вертикален канал?
Тогава всичко става просто и лесно.

Тема "Въпроси за отдушника в банята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: