Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте.

Направо към въпроса. Имам един шкаф, който е разделен на две. От долния до горния край е залепено огледало със силикон. За жалост, когато е монтиран шкафа е слаган на място, демек първо е сложена едната част, после върху нея другата и накрая е сложено огледалото, което е залепено за двете. Сега за извадя шкафа, трябва да го разделя на две, демек да отлепя огледалото. И нямам идея как. Има ли някакъв разтворител или омекотител за силикон, тъй като пробвахме с тел и корда, но явно толкова е стегнал, че ги къса? Сега се мъча с макетно ножче, но пък то уврежда ъгълчето на огледалото. Нямам представа точно къде има и къде няма силикон, но е важно да разлепя поне едната част.

И съответно този глупав проблем ми спира целия ремонт :((

Някой има ли идеи? Ще съм адски благодарна!
valqk - специалист
goetschl написа:
Здравейте.

Направо към въпроса. Имам един шкаф, който е разделен на две. От долния до горния край е залепено огледало със силикон. За жалост, когато е монтиран шкафа е слаган на място, демек първо е сложена едната част, после върху нея другата и накрая е сложено огледалото, което е залепено за двете. Сега за извадя шкафа, трябва да го разделя на две, демек да отлепя огледалото. И нямам идея как. Има ли някакъв разтворител или омекотител за силикон, тъй като пробвахме с тел и корда, но явно толкова е стегнал, че ги къса? Сега се мъча с макетно ножче, но пък то уврежда ъгълчето на огледалото. Нямам представа точно къде има и къде няма силикон, но е важно да разлепя поне едната част.

И съответно този глупав проблем ми спира целия ремонт :((

Някой има ли идеи? Ще съм адски благодарна!
Ако можеш да намериш стоманено въженце много тънко, може и да стане.
Сигурен ли си, че е силикон? Трудно ми е да повярвам, че може да скъса тел.
Има и едни тънки 'въженца', които са като триони - с грапава повърхност, ама не знам къде да ги намериш и как се казват. :(
pachosz - специалист
С елмаз за стъкло му ударете един сряз между двете части на шкафа, и с леко почукване ще се раздели и огледалото на две. После вече може да се мисли с какво да се човърка отзад и да се разлепя.
Това при условие, че не искате да запазите огледалото разбира се ;)
И аз като валяка се чудя какъв е тоя силикон да къса телта, освен ако не е някоя тънка медна жичка :?
LZ - специалист
Продполагам че ползвате неподходяща тел. Пробвайте снещо здраво, например струна от китара, да речем 4-та или 5-та разплетени
MamaMy - майстор
4-та и 5-та струни разплетени са съответно 1-ва и 2-ра нормални колега LZ :-D

Тема "Отлепяне на огледало, залепено със сил от дървена повърхност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: