Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте правя цялостен ремонт и са ми останали вече само няколко помещения за ремонт. Ще приложа няколко снимки с номера. Интересува ме според вас с какво да направя шлакловка на стените понеже вече съм грундирал с бороконтакт дали с обикновен пясък/цимент или някаква готова шпакловка. В сайта на боро има някакви(теракол циментова шпакловка сива), но пише че са "шприц" и не знам дали са подходящи. На мен ми трябват за изравняване на всички тавани и стени в тези 3 помещения, повечето имат малко за попълване с изключение на 1-2 с по 1 см вдлъбвания на места и една стена с няколко сантиметра, която си е направо за мазилка. Евентуално ако ми препоръчате аз да си замеся и шлакловката и мазилката драснете едни пропорции ако може :).
Второ имам малко съмнение как да запълня нишите, които са с вертикалните щрангове в банята и мокрото помещение едното е 92см в банята(сн.3 и 4), а другото 55 в мокрото(сн.2 и 5). За сега съм намислил да сложа на мястото на тези метални профили винкели 30x30, и да оставя част от етернитовите плоскости, които са били на ниво на стената. И съм взел аквапанели x 2 и понеже са доста по здрави двата ще бъдат изрязани в центъра ще сложа прозорче в което да се виждат водомерите и евентуално, за да се спира водата. Засега мисля тези плоскости, които ще бъдат 92 около 40-50 да бъдат монтирани в 4те крайща към винкелите също, но евентуално може само от едната да са на панта, а другите някакво заключване. Върху тях ще се лепят плочки.

Прикачен файл

DSC03519iiii.JPG сн.1 тоалетната - задната стена е крива получава се дупка във формата на триъгълник за попълване

Прикачен файл

DSC03511iii.JPG сн.2 пак нишата в мокрото

Прикачен файл

DSC03488iii.JPG сн.3 долната част на нишата

Прикачен файл

DSC03485iii.JPG сн.4 нишата в банята

Прикачен файл

DSC03473ІІІ.JPG сн.5 нишата в мокрото
bat_zdravko - специалист
Моите шахти за тръбите ги скрих с гипскартон на конструкция и в него изрязах отвор за ревизия, че беше голяма дупка. Така най-бързо може да изправиш и стените, а и при повече желание и фантазия да оформиш някоя ниша с рафтчета.
ribnikolaevi - майстор
Моите водомерни блокове са изкарани за обслужване откъм антрето. Всички ревизии в баня/тоалетна (било то пластмасови или метални вратички, плочка на магнит и какви ли още не чудесии) ми стоят грозно. Освен това трябва абсолятно прецизно преценяване на фаза проект и съответно изпълнение впоследствие, за да станат добре (поне за моето око). Затова взех генералното решение - малко повече хамалогия, малко повече разход за тръба и фитинг, но банята няма да има вратички и подобни. Ревизиите се получиха с приличен размер за обслужване, вместиха се и филтри в тях. Много лесно може да се демонтира водомера за проверка (на всеки 5 години трябва да се прави), както и лесно се почиства филтъра.

Тема "Ако може да дадете няколко съвета за ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: