Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
frisco - напреднал
Колеги, понеже банята ми е супер малка реших да 'посъбера' малко отдушника (комина).

На 1-ви етаж съм под мен на партера не се полазва има книжарница.
Над мене пича си го е стеснил точно както аз искам.

Идеята ми е да го бутна и после да го изградя наново като стане 1/3 от това което е бил,
така ще спечеля доста място където ще ми е бъдещия душ.
Идеята е като бутна тоя отдушник, като махам тухла по тухла - после с какво да го изградя
на ново което е най-добрия вариант при положение че след това на тази въпросна нова стена
ще има душ и тръби. Майстора ми каза с гисокартон и няакакви такива на мен пък ми се струва с тухли пак да се иззида най стабилно или .. ?
мерси :)
root666 - специалист
Ако не се включват от долния етаж в тоя отдушник, въобщте не го изграждай а си сложи една 90 градуца пвц тръба закрепи я за горната плоча, и си включи вентилатора в нея. Така ще спестищ цялото място, не само 2/3.
8180 - майстор
Те сега не се включват, ама като фалира книжарницата не се знае.
Идеята с ПВЦ тръба изместена в ъгъла + тройник за теб не е лоша.
Боядисваш, правиш някакви "дизаинерски" полукръгли полички (евентуално прозрачен/цветен плексиглас) и дефектът става ефект.
рашкета - специалист
root666 написа:
Ако не се включват от долния етаж в тоя отдушник, въобщте не го изграждай а си сложи една 90 градуца пвц тръба закрепи я за горната плоча, и си включи вентилатора в нея. Така ще спестищ цялото място, не само 2/3.
Ха ха и знаеш ли , че всичко което ще пада или ще тече по тоя комин(отдушник) ще бъде в банята на човека???
Мислете малко бре.

Предлагам на автора хич да не се занимава.Мисля, че няма да спечели кой знае колко квадратура.
jekasus - майстор
Като му се занимава Изображение да тикне плосък пвц въздуховод вместо тухли.
frisco - напреднал
Да ще трябва да оставям една pvc тръба в ъгъла, защото и съседния апартамент се вкл. към тоя отдушник макар че човека си го е затворил с тули и замазал не се знае какво ще стане
така че мисля да с тръба в ъгъла и тъй като на същата издаденост има едни други тръби
ще затворя и тази и другите с гисокартон, друг е въпроса как ще сложа бъдещия душ
на тая стена ама ще го мислим, явно на съседната ще да е :)
novgradski - специалист
Ето едно решение.
Изображение,
...но "надолу"-няма (при мен е гараж)
-метална конструкция,гипс картон (зелен) и подложка ( вътре отдолу) дебел дунапрен ,защото шапката на комина не спира 100%,пък и песъчинки падат.Не "събира" вода ,както някои се опасяват.Дунапрена поема случайните капки(ако има),а след това естествената циркулация през долната розетка -изсушава.
Горната е с вентилатор и преди включването - затварям долната (ръчно).
frisco - напреднал
Супер мерси, novgradski :)
То май и при мен ще се окаже такова нещо защото сега като го гътнахме целия
се оказа че 5 см надолу от моя под има бетонена плоча. Ходи разбери сега дали
никога не е имало отдушник долу защото навремето е било нещо тип гараж,
или пък книжарницата са си я направили навремето :)
Въпроса е че май и аз куфар ще направя защото по-скоро никога не е имало надолу..

п.п.
съседите незнам дали са наясно ама като погледнах нагоре през отдушника
видях небето което не е на добре :)) явно някаква шапка трябва да се сложи защото
имаче аз поне разбирам че дъжда просто си влиза вътре, а аз се чудя защо
такива сажди и боклуци изкарах :))

Тема "Бутане на отдушник, новата преградна стена от какво..?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: