Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Привет!
Някой да има идея как мога да реновирам един шкаф за баня от ламинирано ПДЧ. Тук там е "цъфнал" по крайщата, което си е нормално след дългогодишна употреба, и трябва да се пребоядиса.
Spokoiniq - майстор
Ламинат да боядисаш, при това в баня... материалите, които биха запечатали повърхността ще ти струват повече от самия шкаф, освен ако не търсиш решение за няколко месеца до година
Е да, ама новите струват 260 - 500 и хазяйте не са навити. Знам, че е есложничко затова реших да потърся мнение тук ... при спецовете.
рашкета - специалист
Ами манги , що се косиш като си на квартира???Сега ще кажеш"ама искам да ми е хубаво".
Е да ама не.7 години бях по квартири и никога не срещнах разбиране.
Така, че си приготви едни пари и вземай нов шкаф.
ок, тук май само житейски съвети ще получа :roll: Ще действам по интуиция и ако се получи, тия дни ще кача снимки и описание на технологията, че като гледам колко хора са преглеждали темата, май не съм единствената с този проблем. Весел празник от мен! Аз започвам тавана на банята, шкафа ще е последен.
BW: трябва ми и един електротехник от западните квартали, ама ако е възможно да разполага с детектор за инсталации, че трябва да локализира едни контакти, и да не ми отреже главата. В случай, че познавате такъв, ще се радвам да ми драснете едно телефонче.
miliad - майстор
Техника за реновиране на "цъфнали" детайли от ламинирано ПДЧ вследствие на контакт с вода.
Приложим е само при леко деформирани детайли.
В зоната на раздуване на ПДЧто се нанася обилно лепило за дърво/трябва да е рядко за да може да проникне по надълбоко в плоскоста/.Излишното лепило се почиства внимателно от ламинираното фолио. От двете страни на детайла върху фолиото се поставят парчета вестник, а върху тях парчета ПДЧ или друга твърда и равна плоча.Притиска се със стяги до степен деформирания детайл да възвърне първоначалната си форма.Изчаква се лепилото да изсъхне.Резултата не е идеален/ няма да стане като ново/, но напълно задоволителен.
miliad написа:
Техника за реновиране на "цъфнали" детайли от ламинирано ПДЧ вследствие на контакт с вода.
Приложим е само при леко деформирани детайли.
В зоната на раздуване на ПДЧто се нанася обилно лепило за дърво/трябва да е рядко за да може да проникне по надълбоко в плоскоста/.Излишното лепило се почиства внимателно от ламинираното фолио. От двете страни на детайла върху фолиото се поставят парчета вестник, а върху тях парчета ПДЧ или друга твърда и равна плоча.Притиска се със стяги до степен деформирания детайл да възвърне първоначалната си форма.Изчаква се лепилото да изсъхне.Резултата не е идеален/ няма да стане като ново/, но напълно задоволителен.
Благодаря ти! Случая е точно такъв! Ще се получи!

Тема "Реновиране на ПДЧ шкаф в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: