Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Nikalas35 - помощник
Здравейте колеги !
Имам следния проблем при монтажа на батерията в банята.
Единия изход за батерията, който излиза от стената и на него трябва да се навие ексцентрика и след това батерията е монтиран доста накриво.
Изхода е толкова изкривен, че след монтажа на ексцентриците батерията не може да се монтира дори и при сериозен натиск върху изкривения накрайник .
Мисля да изкривя един меден ексцентрик защото медния по лесно ще се изкриви от металния
и да напасна батерията.
Водопровода е от ППр. и има залепени плочки, така че не мога да къртя и подменям накрайника.

Моля за съвети и идеи, благодаря предварително. :)
рашкета - специалист
Ами първо убий тоя който е замазвал каналите с тръбите.
После изкърти само плочката или плочките на които са изводите.Разкърти отзад материала да отпусне ППР-а.Слагаш ексцентриците , монтираш една стара батерия и замазваш.Като изсъхне сваляш батерията лепиш новите плочки и черпиш по бира.
jekasus - майстор
Само къртене на плочка(плочки), всичко друго - огъване, прегъване е ташак работа.
По тая причина винаги си мъкна една батерия - 5 минути проверка спестяват после време и пари.
Nikalas35 - помощник
Благодаря за съвета, но точно това къртене искам да избегна а и стената е от гипсокартон...
рашкета - специалист
Добре де ,а защо не извикаш майстора да сложи батерията??
Иначе това, че е картон не е голям проблем.
jekasus - майстор
Nikalas35 написа:
Благодаря за съвета, но точно това къртене искам да избегна а и стената е от гипсокартон...

Комплект за батерия се закрепва с два дюбела и като не е замазан в твоя случай, може да се мърда в различни посоки. Удължители с каква дължина? Ако отвора в плочките е направен плътно по удължителя има шанс да се оправи, с остър секач пречукваш отвора в плочката в нужната посока.
Чаро - Акълия
jekasus написа:
Комплект за батерия се закрепва с два дюбела и като не е замазан в твоя случай, може да се мърда в различни посоки. Удължители с каква дължина? Ако отвора в плочките е направен плътно по удължителя има шанс да се оправи, с остър секач пречукваш отвора в плочката в нужната посока.
Може и коляно за гипсокартон да са слагали, щом има разминаване, пък и е картон, не вярвам да е комплект. :?
Ако не стане със секач (аз ползвам такъв, направен от листова ножовка- като длето е) може да пробваш с отвертка . Много внимателно изчукваш милиметри от плочката, лепилото и картона около извода. Навиваш по-дълъг удължител или направо парче стара тръба и разклащаш внимателно. Ако не мърда продължаваш с разширяването. Прецени по декоратвната капачка на ексцентриците колко можеш да копаеш- до 5мм спокойно.
Внимавай много с напъна да не извадиш месинговата втулка от ППР фитинга!
kam34 - специалист
С душа на банята която сам си правех се получи същото въпреки че използвах от готовите комплекти точно да не се разкривят. Грешката ми беше както каза колегата че не съм завил батерия преди замазването :datz: .Последва разкъртване на плочките около изводите :wallbash: Оказа се че проблема си съм го създал сам като съм навил видии в ушите на комлекта. Единия край е доста по натегнат и извода се е накривил надолу. Хубавото беше че тръбите са в изолация и са свободни за донагаждане :)

В чука е оправията, как хубаво се къртят новите плочки :mrgreen: направо му се изправят косите на човек.

Тема "Проблем с монтаж на батерия ,моля помогнете." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: