Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
aad
може ли някой от майсторите тука да ме посъветва за решение на следния проблем.поставиха ми структура на коло.отвън я облепиха с два пласта кнауф дебел по 12.5мм.сега като се седне на тоалетната се получава леко пукане.като сложих нивелир върху плочите на които ляга тоалетната се забелязва че долната плоча е с около 0.5 до 1 мм по навътре от горната.ако сложа силикон отзад на тоалетната и тогава я стегна дали ще уплътни този луфт.моля не ме пращайте при фаянсаджията направил тая гавра щото после някой ще трябва да ми носи цигари в затвора :x .слушам всякакви други съвети.благодаря предварително
jekasus - майстор
Картона се закрепва и към структура, ако е на 2-3см пред нея , тия 0.5-1мм и фаянсаджия ти е най-малък проблем.
рашкета - специалист
Джеки , а ако е на 0,5-1 см какво се прави???
Аз си мисля, че или структурата или кашона, т.е. конструкцията му не са добре закрепени.
Аз затова лепя плътно газобетон 5см и пей сърце.
jekasus - майстор
Аз дадох един вариант, ти другия. Трети вариант - мразя да подменям пукнати плочки.
chapara - майстор
aad написа:
май ще ми носят цигари :x
А кой направи кашона :-D
aad
фаянсаджията.и той пък ми препоръча водопроводчика дето пък обърка на структурата капаците.и първото захващане на горния край на структурата/стената е от тухли/се оказа толкоз слабо че като го дръпнах и се разклати.изобщо трагедия.колко пари трябва да се даде че някой да свърши работата както трябва.или все едно колко са парите все трябва да се върви след тях и да се проверява какво правят :x и се крият като мишоци
svetliopi44 - Чирак...
По принцип е нормално да има пукане ,при положение че чинията не прилепва навсякъде в една повърхност към фаянса отзад. Да си призная ,не съм имал случай всичко да пасне с точност до 0,001мм. Монтиръл съм и структори на Гербит със скъп фаянс и чиния Рока и при обселютно старание ефекта не се постига на 100%.
Какво правя аз?
Намазвам със силикон задната част на чинията и монтирам като не я стягам абселютно до края.
Оставям силикона да стегне, и в повечето случай на другия ден достягам чинията и всико заспива.
Няма така страшното за слушане пукане и поскръцване .

п.п. Силикона не го слагам за да залепя чинията ,а за да оплътни ... така че може и да не е санитарен ... излишно е да споменавам ,че при първото стягане излишният силикн се обира старателно(аз го правя с мокър пръст) така се получава хлънал на вътре силикон.
След окончателното стягане фугирам въпросния участък.

Дано съм помогнал... :) незнам дали съветът ми е правилен и не претиндирам за 100% правилност на мойте действия ,но до сега нямам оплаквания от клиенти. :)
jekasus - майстор
svetliopi44 написа:
По принцип е нормално да има пукане
По принцип не е нормално :-D
рашкета - специалист
Джеки много си прав.
Светли много предпазлив си станал в съветите. :lol: :lol: :lol:

Тема "въпрос за стояща тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: