Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Направиха ни нова баня - всичко добре. Обаче майстора се изложи точно накрая - при фугирането ... понеже беше мръсна банята, а той бърза да фугира (вместо да почисти първо) и фугите станаха вместо бели - мръсни. Отгоре на всичко ги е запечатал с нещо и станаха много твърди. Така или иначе вече майстора го нема (просто не обърнах внимание като му плащах), а аз си бия главата в стената и се чудя как да реша проблема. Пробвах да изчегъртам фугите (с нож, ножовка и др. пробвах) и да префугирам евентуално, но се оказа, че нямат сваляне. Опитах само отгоре да нанеса тънък слой фуга - но не се задържа - пада. ДАйте някаква идея какво да правя, аз вече идеи нямам #-o
chapara - майстор
kriki написа:
Направиха ни нова баня - всичко добре. Обаче майстора се изложи точно накрая - при фугирането ... понеже беше мръсна банята, а той бърза да фугира (вместо да почисти първо) и фугите станаха вместо бели - мръсни. Отгоре на всичко ги е запечатал с нещо и станаха много твърди. Така или иначе вече майстора го нема (просто не обърнах внимание като му плащах), а аз си бия главата в стената и се чудя как да реша проблема. Пробвах да изчегъртам фугите (с нож, ножовка и др. пробвах) и да префугирам евентуално, но се оказа, че нямат сваляне. Опитах само отгоре да нанеса тънък слой фуга - но не се задържа - пада. ДАйте някаква идея какво да правя, аз вече идеи нямам #-o
Да не е фугирал с бял цимент :?: , зяащото макар и бавно трябва да може да се чегърта :-D
baharkadirov - специалист
kriki написа:
ДАйте някаква идея какво да правя, аз вече идеи нямам
На скоро се спречках със същата задача...наложи се да префугираме 2 бензиностанции(OMV) направени от други колеги(може би има участвали и колеги от форума)....та...да се върна на проблема- използвахме кръгли и къдрави ножчета за тесто(пица)...дебелината им е 2 мм....Можеш да го търкаляш с малко натиск...и ефекта е паразителен...Може би бяха прясно фугирани на около 8-10 дена и се отстрани лесно....и не знам как ще се отрази на по-вече престоял....Така,че можеш да опиташ... :)
Хм, благодаря за идеята за ножчетата за пица, ще го пробвам задължително. Иначе е фугирано с Fugacolor на Boro. Лошото е , че не знам с какво точно обаче ги е запечатал отгоре - доста твърди са станали ... Намерих нещо друго в нета обаче - маркер за избелване на фуги, дали няма да стане с него, някой пробвал ли го е случайно, че не можах да намеря мнения ? Най ме вълнува дали е нещо трайно или е по-скоро реклама само ? Е за това става дума: http://shop.olele.net/vmchk/domakinstvo ... -aide.html
freshenero - специалист
Ако и с това не стане,има почистващ препарат,за промишлени нужди,който ще ги извади при по-голяма концентрация от препоръчаната.Но не мога да ти кажа марка.А за ефекта съм сигурен понеже съм го виждал.Мисля че Вюрт предлагаха такива препарати.
VLADO66 - майстор
Фугата на Боро е много здрава ,а ако я е фиксирал с фугафикс фулмастерчето може и да не помогне, но пробвай иначе те чака кански труд.
ebahti - майстор
Голема работа,така или иначе след време ще потъмнеят..........аз разлях 1 шише белина на пода на банята-фугите станаха на сняг.Пробвай с 1 четчица да ги минеш неколко пъти с белина -може и да се получи :wink:

Тема "Помощ за фуги - голем проблем." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: