Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dudulia - напреднал
Колеги,стигнах до етап да слагам плочките.Въпросът ми е:
Какво лепило да използвам за фаянса и теракота? Предлагат ми някакво на Авалон, на много ниска цена.Чудя се дали да не взема такова и да бъде флекс? Другите варианти са Баумит,Терезид и Боро.
Също така искам да попитам дали е удачно използването на санитарен силикон по ъглите на стените и евентуално между пода и стената? По спомен в Германия баните бяха напавени така.
EDI - майстор
Порлзвай лепила на ЦЕРЕЗИТ и ВЕБЕР.Няма смисъл да е флекс.Силикон се слага на съединителните фуги между стените и пода, но и с фугираща смес да го направиш, няма проблем.
Leon - специалист
dudulia написа:
........
Предлагат ми някакво на Авалон, на много ниска цена.Чудя се дали да не взема такова и да бъде флекс? .......
Недей!!!

Не искам да бъде лоша реклама, но това може би е най калпавото което може да купиш!

п.п. Личен опит. :|
леля от село - специалист
У нас всичко се лепеше с продукти на Церезит. Баните са с CM12 , а където е стъкленото заграждане с душ сме слагали CM16 като под плочките се намаза с една течност, пак на Церазит, която като изсъхна стана като гума и майстора се притесни, че плочките не държаха- просто се наложи да изчака повече , за да "дръпне" лепилото от това, което пишеше на етикета. Фугите около душа са с лента на Церезит, под плочките. Май малко се престарахме, но изпълнихме схемата дадена във фирмен магазин на тези продукти- кое къде и как. Силикон, прозрачен, сложихме отгоре върху фугите. Май няма нужда, защото наклоните са отлични. но силикона спаси положението на тераса, където наклона е сбъркан и се събира вода да къщата- ставаше огромно мокро петно на стената отвътре. Сега водата си се оттича на 2-3 см и няма поражания. Та, да живее силикона! Фугинът е на същата фирма- в малки баки.

Аз се пазя от евтини продукти. Това не означава, че не си правя сметката. Като поръчвах на куп, се пазарих за отстъпка и безплатен транспорт. Цената не бе евтина, но прилична.
chapara - майстор
Ма спрете с тия силикони с нужда,и без нужда.Сбъркани наклони и подобни.Марково лепило,при желание хидроизолация,а като са ти плътни кьошетата,си фугираш и пей сърце. :-D
marnik - специалист
dudulia написа:
Колеги,стигнах до етап да слагам плочките.Въпросът ми е:
Какво лепило да използвам за фаянса и теракота? Предлагат ми някакво на Авалон, на много ниска цена.Чудя се дали да не взема такова и да бъде флекс? Другите варианти са Баумит,Терезид и Боро.
Също така искам да попитам дали е удачно използването на санитарен силикон по ъглите на стените и евентуално между пода и стената? По спомен в Германия баните бяха напавени така.
Аз си залепих плочките с Теразид Флекс. За първи път ми беше и останах приятно изненада от здравината на лепилото. Като си заравниш стените и слагаш с назъбената маламашка се получава перфектно. Не ти препоръчвам да рискуваш с евтино лепило.. все пак за една стандартна баня повече от 4 чувала лепило май няма как да ти отидат. не пести от лепило за плочки ми е съвета. В офиса, където работя банята я налепи един майстор с най-евтиното от баумакс и гледам, че са се надигнали някои плочки... може и да е от майстора... ама може и да е от лепилото :) Успех!

Силикон и аз съм предвидил по ъглите, както си описал. Мисля, че това е минимума заедно с хидроизолацията по снадките между стените и пода.
сола 180 - специалист
chapara написа:
Ма спрете с тия силикони с нужда,и без нужда.Сбъркани наклони и подобни.Марково лепило,при желание хидроизолация,а като са ти плътни кьошетата,си фугираш и пей сърце. :-D
+1

Абе лелче от село я дай някоя снимка на тея фуги омазани отгоре със силикон, та да се посмеем малко.
Еййй чудя ви се на акъла кви изпълнения правите.
jekasus - майстор
леля от село написа:
У нас всичко се лепеше с продукти на Церезит. като под плочките се намаза с една течност, пак на Церазит, която като изсъхна стана като гума и майстора се притесни, че плочките не държаха- просто се наложи да изчака повече , за да "дръпне" лепилото от това, което пишеше на етикета. Фугите около душа са с лента на Церезит, под плочките. Май малко се престарахме, но изпълнихме схемата дадена във фирмен магазин на тези продукти- кое къде и как. Силикон, прозрачен, сложихме отгоре върху фугите.
Аз поне разбирам така :-D = една течност- ИзображениеCL 51
Гъвкава еднокомпонентна алтернативна хидроизолация
Силикон, прозрачен-ИзображениеCT 10
Силиконов импрегнатор за фуги и керамични плочки

Дори грешно написа името на фирма.
леля от село - специалист
Момчета, личи си, че сте майстори и мнооого разбирате, грамотно пишете. Аз съм собственик на къщата, а не майстор. Плащам на разни такива умни да ми вършат работата, но чета и дирижирам кое къде, щото като се отплеснат да всезнайстват и става страшно.
Със здраве!
torbalan - Дървен философ
аз използвах това

на церазит лепилата бяха около 12 - 16 лева, а рофикса - 6.70 лв.

Тема "Лепило за фаянс и силикон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: