• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
nikibol - специалист
Здравейте.
Предстои ми направата на старата/нова баня.
Тя горката.. толкова бе зле, че... смениха се и права и обратна вода.... абре горе/долу се започва от нулата. Прегледах всички писани теми, тук във форума. Не бях виждал толкова полезни неща в един форум.... и сайт.
Та... смених водопровода с нов. Правата и обратната вода са готови.
Банята е с размери.... 200*175 см. Сифона е рогов, закупил съм го но все още не съм го поставил. Мястото на сифона не е в средата, а където е показано по долу.. на снимката.http://nikibol.snimka.bg/details/banya- ... 9.26042008
На каква височина от пода да монтирам сифона - ако съм разбрал правилно на по-малко от дебелината на плочката.
След като подведа първите четири плочки, и започнат да се полагат плочките към края.... няма ли да се получат разлики в краищата на самата баня/поради факта, че вододела има определен наклон, около процент и половина/. Т.Е. след като положа пода и започна да поставям първите стенни плочки, същите няма да са в едно хоризонтално равнище.
http://nikibol.snimka.bg/details/banya- ... 042132.big
Как да компенсирам разстоянието на първата стенна плочка за да изглежда пода прав от всичките му страни.... в краищата да са на едно хоризонтално ниво....????
Благодаря Ви предварително.
рашкета - специалист
Трудно ще постигнеш това което искаш ако не си го правил друг път.Сифона трябва да е в средата за това което желаеш да постигнеш.И не си разбрал правилно, сифона с поставена решетка трябва да е на височина плочката + място за лепило.За да дойдат горния край на плочката и горния край на решетката на сифона на едно ниво.
chapara - майстор
рашкета ти е отговорил ,няма такава геометрия ,която да докаже твоята аксиома, просто ,ако наклона не е прекалено голям , няма разликата в стенната плочка да бие на очи.
schuldiner - майстор
chapara написа:
няма такава геометрия
Как да няма? А ако прилежащата стена е извита (изпъкнала в случая) по подходяща дъга да компенсира перспективата?
Аз на майтап го казвам, но сигурно се прави и това по света...
chapara - майстор
schuldiner написа:
chapara написа:
няма такава геометрия
Как да няма? А ако прилежащата стена е извита (изпъкнала в случая) по подходяща дъга да компенсира перспективата?
Аз на майтап го казвам, но сигурно се прави и това по света...
Не се прави, защото както казах ,геометрията не го позволява :wink:
Делян - специалист
nikibol написа:
Как да компенсирам разстоянието на първата стенна плочка за да изглежда пода прав от всичките му страни.... в краищата да са на едно хоризонтално ниво....????
Човек, много задълбаваш. На 2 метра разстояние, 2 см разлика (максимум) по никакъв начин няма да личи. Освен ако не ходиш по голяма нужда с нивела в ръка... :wink: Освен това, като наредиш кенефа, мивката, душ кабината (ако има), пералнята, четката за кенефа и т.н. и т.н., проблема е никакъв...
nikibol - специалист
ОК.
Няма да съм толкова голям перфекционист.. както във повечето си дейности.
Имам още една питанка: Банята е панелна. На едната стена, в долния край до около 7 см. височина има нещо като бетонен перваз. Същият е от нещо което е мн. твърдо и некъртещо се.
Поради така създаялата се ситуация смятам, че трябва да направя пълнеж/мазилка около 1 см. за да мога да изправя стената. Интересува ме: с каква смес да извърша тази операция за да стане здраво. Взел съм грунд с пясъчни частици... казаха ми да грундирма преди операцията.
Предполагам, че измазването се прави по стандартния начин... с майки и изтегляне на мазилката.
Моля ако правя някаква грешка да ме поправите.
Благодаря Ви предварително.
chapara - майстор
На един сантим мазилка е нездраво. Направи си майки и мазане с теракол.
nikibol - специалист
А какъв теракол бихте ми препоръчали?????
рашкета - специалист
Е теракол де.Чапара го уважава.
  • 1
  • 2

Тема "Започване на старата/нова баня. Някой въпроси????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: