Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте закупих си апартаменти и в таолетното помещение имам следната драма-искам да преместя отвора на вратата малко надясно, за да може в лявата част да се образува ниша, в която да поставя пералня. Разбира се в този вариант вратата ще бъде плъзгаща се.
Прикачен файл:
shema.png
shema.png (23.29 KиБ) Видяна 4193 пъти
Имам въпрос:как най-безболезнено да направя отвора на вратата?
*Разбиване с чук и секач
*Перфоратор
*Рязане с флекс

И разбира се как да запълня сегашния отвор на вратата:
*зидане с тухли (а дали ще мога да ползвам тези, които смятам да махна)
*Итонг
*Гипскартон

Моля за практичен съвет
А ето и една снимка:
Прикачен файл:
IMG_4838-.JPG
jekasus - майстор
С флекса ще е прашно, с чук и секач - уморително. Остава перфоратор бързо и лесно, ако нямаш наличен, дават ги под наем.
Само един път съм правил подобно нещо и ползвах итонг.
Chefo77 - майстор
Като гледам човекът не е сложил още персийските килими, така че праха не го притеснява много много :)
Най-точно ще стане с флекса. Имаш чист срез по линията, която ти искаш, нямаш вибрации настрани, които могат "да разместят" другите тухли (че не ги и знаеш как са сложени).
А и така можеш да ползваш голяма част от тухлите, които ще извадиш :wink:
Фло - специалист
По-важния момент е как да се направи или монтира първо щурц над бъдещата врата.Щурца би трябвало да лежи на зида с по 30 см. от двете страни на отвора на вратата.
Chefo77 - майстор
На снимката сякаш се вижда щурц по цялата дължина на стената. Или се лъжа?
VLADO66 - майстор
Първо си отлeй щурцa нa eдин нaйлон с eдно кофрaжчe и вътрe 4 жeлeзцa фи 4-6мм хвaнaти с 3-4 бигли и и изчaкaй 1 сeдмицa дa стeгнe.Рязaл съм тaкъв отвор-зaдължитeлно с мaскa,прaхът e ужaсeн.Тъи кaто отворa бeшe спeшeн зa щурц подкaстрих eдин цимeнтов кол зa огрaдa :-D.Зa дa ти съвпaднaт срeзовeтe от двeтe стрaни рaзпробий стeнaтa в чeтиритe крaя нa рaзчeртaното.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
да предположим, че се захвана да режа отвора на вратата с флекс.
Как да направя така че тухлите отгоре да не паднат.

Има ли някакъв специален диск за рязане на тухли? То мойто флексче е 125 мм и маъ няма да свърши работа :-(
valpen - напреднал
Колега "ivanvasilev1970", пералнята може да наместите в банята без да пречи като обърнете посоката на отваряне на вратата навън към коридора. В този случай ще си спестите доста труд, разходи, прахоляк и време.
Chefo77 - майстор
valpen написа:
Колега "ivanvasilev1970", пералнята може да наместите в банята без да пречи като обърнете посоката на отваряне на вратата навън към коридора. В този случай ще си спестите доста труд, разходи, прахоляк и време.
Ако огледате снимките и рисунките, ще забележите, че при такъв монтаж ще трябва да се осуркват в пералнята, за да влязат в помещението. Иначе може да бутнат пералнята в ъгъла до мивката, с лице към вратата и пак ще има някакъв ефект без да местят отвора на вратата, но задължително ще трябва да я обърнат.
jekasus - майстор
И ще му останат 30см за да влезе вътре.
Сега си погледнах моноблока и пералната и ми дойде една идейка :-D местиш моноблока напред с 65 см , а на височина 80см си изливаш една мозаечна плоча, пералната отгоре, отдолу или го ползваш за складче за препарати или го зазидваш.
П.П.- пералнатя ми е сложена на стойка, висока 55 см.

Прикачен файл

shema.png
shema.png (25.1 KиБ) Видяна 4063 пъти

Тема "Търся съвет за преместване на отвора на врата в WC помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: