Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
johan_76 - напреднал
Здравейте колеги,искам да споделя с вас това,което видях.Един колега шпакловаше таван в баня,който беше от гипсокартон с гипсово лепило,това нее ли груба грешка.Той ме уверяваше,колко здраво щяло да стане и т н.Какво би могло да стане след време.Моля споделете.
chapara - майстор
Зависи каква ще е финалната запечатка. По принцип си има матеряли за това, като зелен фугопълнител и т.н.т. :wink:
johan_76 - напреднал
Ще себоядисва с латекс за влажни помещения,но какво значение има това.Просто знам,че гипс в баня не върви–такава е технологията,защото попива влага.Според мен ще стане тавана на юфка след време.Затова всички м-ли са на циментова основа(не броя гипскартона).
EDI - майстор
Няма да стане на юфка.На моя таван в банята преди 2-3 години изстъргах половината таван от латекса, но не го довърших.И до сега си стои така - половината на латекс, половината на гипс и чакам латекса сам да падне :lol: , което скоро ще стане.Тавана, когато го правих преди 8 години го шпакловах с гипсова шпакловка.Шпакловката си седи, не е мръзнала, въпреки, че на всяко къпане се навлажнява.Вярно е също, че банята ми има добра вентилация.
BanoTheWolf - специалист
В ж.к. "Люлин" (София) апартамента ни (ЕПК строителство), в баните на всички ни имаше гипсови стени, така си бяха направени. Не е да кажеш да падне стената (нали плочките я държат :lol: ), ама като станеше теч, стените (гипса) се напояваха и плочките изпопадат, даже един комшия ги разби стените и си ги облицова навремето с Ytong (беше го добарал отнякъде). Въпроса явно е да няма досег водата до този материал и всичко ще е наред.
johan_76 - напреднал
Има и един тънък момент,който някои не знаят-често причина да се напука боята (блажната по стените) и по тавана- това е конденза,който се получава м/у боята и стената.Появяват се различни напрежения между двата материала и се появат пукнатини, по късно става на "юфка".Често това сме виждали по стълбището на блокове и коперации.

Тема "шпакловане на таван в баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: