Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
funlive - специалист
Въпросът ми е: Освен с комплект за закрепяне (дюбели и винтове), трябва ли да се залепи мивката за стенните плочки?
И ако се лепи - с какво? Разполагам със санитарен силикон на церазит и експрес фикс, моментно лепило на хенкел
Армагедон - специалист
funlive на 99 % сам си отговаряш ..... дюбилираш , силиконираш... с хенкела си фиксирай аксесорите в банята, ако незнаеш къде ти минава правата вода .
funlive - специалист
Благодаря ти Армагедон.
Всъщност, няма да имам дюбели защото съм заварил шпилки за монтаж на мивката преди да изидам стената.
mitko64 - майстор
Възкресявам темата с молба за съвет. В момента монтирам PVC шкафче(с крачета) и мивка на Фаянс, Калифорния мисля беше. шкафа ляга плътно и безпроблемно, но мивката има някакви ръбове отзад при отливката и отлепя от стената с 5мм в единия край, а с 8мм в другия. С какво ще препоръчате да изпиля ръчно ръбовете( с ъглошлайф ме е страх)? При уплътняването на мивката отзад само силикон ли е решението или нещо от сорта на двойно залепяща лента( да не мухлясва) ще свърши работа?
VLADO66 - майстор
Пилиш с флекс с диск за неметал леко без да натискаш и с внимание да не засегнеш фасонната част.За монтажа дюбели и санитарен силикон.
mitko64 - майстор
Благодаря! А аз си мислех, че щом е шкаф, не трябват дюбели.
VLADO66 - майстор
Мивката ако седи върху шкафа може и без дюбели.Убеди се че си поставил равномерно и правилно мивката.
timo1 - специалист
И аз само на шкафа(без крачета) сложих 3 дюбела и отгоре поставих мивката,минах я със силикон и така

Изображение

Тема "Монтаж на мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: