• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
7777777 - помощник
Привет на всички във форума имам голям проблем със сифона в банята ремонт е правен преди 7 години тръбите са сменени и сифона също.Проблема започна преди 4 години когато две от плочките около сифона започнаха да се надуват и чупят сами без видими причини и така аз ги сменям на всеки 5 6 месеца и те пак си се чупят.Днес отново започнах но този път реших да махна сифона и какво видях самият сифон е на парчета вътре в тръбата най вероятно е така от самото начало при монтажа та кажете от какво се надуват плочките и се чупят но по важното е как да монтирам новият сифон без да вада и сменям тръбата самата тя е нагрявана за да се вкара сифона но и липсва и едно парче от нея от горната страна.Моля помагайте че наводнявам съседите под мен а и идеите ми свършиха благодаря на всички за помощта.Нали знаете баня е и не може да не се къпем затова трябва бързо да действам е пак мерси.

Прикачен файл

P1030079.JPG

Прикачен файл

P1030078.JPG

Прикачен файл

P1030077.JPG

Прикачен файл

P1030076.JPG

Прикачен файл

P1030075.JPG
Последна промяна от 7777777 на нед фев 19, 2012 5:13 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Смени си заглавието от първото мнение в темата!

viewtopic.php?f=9&t=20730

8.Когато отваряте нова тема или задавате въпрос, изберете по възможност кратко заглавие, максимално добре характеризиращо естеството на темата. Не озаглавявайте темите с безсмислени заглавия, като "Въпрос" ,"Моля за съвет","Помогнете" или "Имам проблем". Заглавието задължително трябва да бъде изписано граматически правилно.

Като решение на проблема ти:

- изкъртваш още десетина сантиметра около тръбата
- изрязваш я до здраво
- купуваш по възможност бронзов сифон , а в краен случай пластмасов , но от добра марка. Сифона трябва да е със същата височина над тръбата за да ти излезе после нивото на плочките!
-почистваш добре тръбата отвътре ,загряваш я с пистолет за горещ въздух , мажеш външната част на сифонаа с лепило за PVC ръби и нанизваш сифона в тръбата. Като се свие тръбата при изстриването ще се стегне здраво около сифона. Преди да е изстинала тръбата нагласяш сифона да е хоризонтално с помощта на мастар или нивелир спрямо нивото на настилката.
jekasus - майстор
Тани написа:
При положение, че и съфорумци с 1500 поста правят същата грешка viewtopic.php?f=4&t=37076 можеше и да не му се караш на човека (поне така прием началото на поста ти).
Тани - модератор
Това ми е работата! Повечето от потребителите не са чели правилата и дори не знаят как е желателно да се пише във форума. Работата на модераторите е да ги напомняме! Какво лошо виждаш в това да има някакъв ред?
jekasus - майстор
Ако беше го направил по-рано в другата тема, тези два мои поста нямаше да ги има.
Всъщност ги махни.
Тани - модератор
За съжаление нямаме физическата възможност да изчитаме всяко публикувано ново мнение или тема и мога да обърна внимание само на последните 10-15 теми . Понякога е въпрос на късмет да мине някоя между капките! Всеки , който иска да бъде полезен , може да ползва това бутонче Изображение , което се намира под всяко мнение и да докладва за нередност. Така със сигурност ще успеем да реагираме по-бързо и форума ще стане по-подреден и полезен , а информацията ще се открива по- лесно дори по заглавието. Благодарен съм ти , че ми заостри вниманието и за другата тема и дори ще оставя постовете ти с информативна цел. Смятам , че поведението ни се изгражда постепенно и напомнянето на някои писани и неписани правила може да бъде само от полза!
7777777 - помощник
Мерси за съвета промених заглавието както каза,но съм чел правилата просто бях импулсивен и откровен в мнението си и проблема който имам затова така пуснах темата не искам да спорим но как да помолиш за помощ,когато това е забранено.Наздраве от мен и мерси за акъла ще пусна нова снимка ако се преборя с този проблем.
Тани - модератор
А защо трябва да молиш в заглавието? :) Направи го в описанието на проблема. Нека заглавието описва максимално проблема , а не нуждата ти от помощ, която се подразбира щом си пуснал тема!
7777777 - помощник
Приемам забележката може наистина да не съм се изразил правилно.Имаш ли и отговор защо се надуват плочките и се чупят сами дали е възможно да е от хоросона който е около новата тръба с една дума да поема влагата и да надига
Тани - модератор
Ако го правиш с хоросан - да, със сигурност от там идва проблема!
Аз бих уплътнил с "теракол" , а ако е много голям пълнежа бих сложил и малко пясък. Плочките се лепят поне на другия ден , като стегне сифона!Много е важно да почистиш добре основата да няма прах и пясък , за да се получи добро залепване и да няма проблеми с течове към съседите.
  • 1
  • 2

Тема "Проблематичен сифон за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: