Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
geniya - специалист
Имам следната дилема.Ще лепя плочка върху плочка, но сегашните плочки са до около 2м височина, а новите смятам да ги караям до тавана на 2.55м.Сегашните плочки като са залепени на стената са навън с около 15-18мм, та се питам дали може да измаже над тях с хоросан и цимент или да пълня с лепилото направо.Ако е с лепилото ще е много разхода та затова ми се ще да е с хоросан.Но да не вземе да падне.Стената над плочките е хоросан мисля с латекс.Ако се грундира с бетон-контакт и се мине с хоросан ще стане ли???
ivanovrg - специалист
налепи го с ГК
по бързо ще стане
иначе с хоросан кога ще изсъхне
geniya - специалист
Нямам му много вяра на ГК на лепене особено и с плочки отгоре :? А за съхненето на хоросана мисля за 2-3 дни ще е готов за лепене.
chapara - майстор
Мажи и не се бой, а и поначукай латекса :wink:
geniya - специалист
Сложих листове зелен кнауф с топки ПЕРЛФИКС, отказах се от мазилката :o .След изсъхване дюбелирах с дюбел-пирони на няколко места по листове.Налепих плочките и всичко е ок!
chapara - майстор
И след време на снадката ще се поцепи :lol: :-D
prascho - майстор
Как се дюбелира ГК, ако може с картинки ? :) И ако може картинка и на кюфтетата. При 12.5 мм ГК, кюфте 2-3 мм изглежда интересно. Майка ми все по дебели ги прави :-D .
geniya - специалист
Ще кача и снимки.
към chapara: Няма как да се спука на снадката между листовете защото са по средата на плочките.Ако говориш за ъгловата снадка може и да пукне.Но едва ли тъй като са само два реда плочки с ГК, като първия е с 10см захапал под ГК.Ще видим в бъдеще как ще.Относно дюбелирането то е само на няколко места върху листа и е за мое успокоение, едва ли държи повече от Перлфикса.Предпочетох ГК отколкото мазилка, защото останаха 2 реда до края и не ми се плеска, но 100% мазилката е по-доброто решение ни си има и недостатъци. :)
geniya - специалист
Ето снимки на дюбелиран ГК, само че се вижда един дюбел само.

Прикачен файл

29042012792.jpg На тази се вижа дебелината на кюфтетата.

Прикачен файл

30042012795.jpg Донякъде завършено...

Прикачен файл

29042012793.jpg С дюбел.
lakosste - специалист
ivanovrg написа:
налепи го с ГК
по бързо ще стане
иначе с хоросан кога ще изсъхне
Отговарям: Следобед мажеш и на сутринта лепиш.

Тема "Измазване над плочки или..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: