• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mininova - напреднал
Много теми има за тези пвц ламперии,постявени върху стените в банята. Общо взето повечето мнения като че ли са отрицателни. Моят случай е:
имам баня,стените на която са на вар. мисля да й почвам ремонт,за да може да се използва вече,а не да е килер :) Та някои ми препоръчват пвц ламперия за стените-без скара,без лепене-направо с дюбели. Други ми казват че е по-добре да е с фаянс-стандарно :)
Аз също съм на мнение,че фаянс е по-добре. Но пък пвц-то е с по-бърз монтаж,може да се демонтира което е плюс ако има повреда по тръби например, и е малко по-евтино като че ли. Вашето мнение?
Тани - модератор
Ако банята ще се ползва редовно - по-добре фаянс. Ако е на някоя вила или резервна баня - може и PVC.
Lube - напреднал
което и да избереш надеждния монтаж е най-важен, направи го с дюбели ако избереш плоскостите!
моята баня се ползва поне 5-6 пъти на ден в летните месеци и е от ПВЦ плоскости, душ-кабина все още не съм монтирал, и повярвай ми проблем няма, нито с течове, нито мухъл или каквото и да е :supz:
mininova - напреднал
Lube написа:
което и да избереш надеждния монтаж е най-важен, направи го с дюбели ако избереш плоскостите!
моята баня се ползва поне 5-6 пъти на ден в летните месеци и е от ПВЦ плоскости, душ-кабина все още не съм монтирал, и повярвай ми проблем няма, нито с течове, нито мухъл или каквото и да е :supz:
А как е монтирана ламперията>? На скара,с дюбели,залепена или...?
Най-лесно и бързо ще е с дюбели,но пук като се има предвид,че фаянса се лепи и мухъл няма,може би е по-добре и ламперията да се залепи поради същата причина.
По принцип в какъв ред протиа ремонта? първо фаянс (или пвц) след това мивка,дупки за бойлер казанче и т.н.,
или първо се поставя мивката и се правят дупките за бойлера и казанчето и след товяа ламперията (или фаянса) за да може да се реже по мивката
lakosste - специалист
mininova написа:
Lube написа:
А как е монтирана ламперията>? На скара,с дюбели,залепена или...?
Най-лесно и бързо ще е с дюбели,но пук като се има предвид,че фаянса се лепи и мухъл няма,може би е по-добре и ламперията да се залепи поради същата причина.
По принцип в какъв ред протиа ремонта? първо фаянс (или пвц) след това мивка,дупки за бойлер казанче и т.н.,
или първо се поставя мивката и се правят дупките за бойлера и казанчето и след товяа ламперията (или фаянса) за да може да се реже по мивката
Модата на това пвц ще отмине утре а плочката си е винаги на мода и в пъти по-добро решение както и да го погледнеш и от към хигиена и от към здравина.
mininova - напреднал
Половината баня е вече с ПВЦ. Няма да се използва системно, затова избрах по-евтиния вариант - ПВЦ. Закрепям ги с дюбели направо за варовата мазилка. Надявам се да няма много влага и мухъл. Имам голям прозорец в банята,ще се използва рядко,ще сложа и вентилатор,а и варта нали ''диша'' :)
Тани - модератор
Ако изолираш добре ъглите няма от къде да иде влага зад ламперията!
mininova - напреднал
А то влагата си намира път. Може от пода да навлезе също. Там ще мажа здраво със силикон. Ъглите също. Абе там, където ще се мокри най-много, ще го наплескам здраво със силикон :)
Тани - модератор
Малко хидроизолация в ъглите няма да е излишна. Имам предвид ДОЛНИТЕ ъгли - тези между стената и пода!
kuuuuuul - майстор
А да ли ще стане да се залепи с пяна :? Щом става за ламинат що да не стане и за ПВЦ ламперия :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "PVC ламперия или фаянс в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: