Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dimitar.z - специалист
Мисля да изградя кутия за скриване на тръбите (1,3 х 2,7м) в ъгъла от по дебел стиропор , залепен с монтажен силикон в контактните повърхности със стената и пяна във вътрешните ъгли. След това мрежа + теракол, и после плочки. Дали ще издържи на натоварването?
Варианта с изграждане на конструкция от гипсокартон е неприложим при мен в момента поради разни причини.
failure - специалист
Ползвай итонг - дори и при 6 см дебелина е по-добре от стиропора!
VLADO66 - майстор
И като натиснеш с маламашката да изравниш материала този стиропор има голямя вероятност да се схруска.
sspoko - специалист
Мисля че ако го направиш от 5см и работиш внимателно няма да има проблем може да лепиш на всякъде с пяна
naix - специалист
dimitar.z написа:
Мисля да изградя кутия за скриване на тръбите (1,3 х 2,7м) в ъгъла от по дебел стиропор , залепен с монтажен силикон в контактните повърхности със стената и пяна във вътрешните ъгли. След това мрежа + теракол, и после плочки. Дали ще издържи на натоварването?
Варианта с изграждане на конструкция от гипсокартон е неприложим при мен в момента поради разни причини.
Не е много добра идеята да скриваш тръби със стиропор, бил той и дебел с голяма плътност. Рано или късно повърхността ще се повреди, поради механични въздействия. Ютонг или гипсокартон с няколко профила и няма да има проблем. И по-евтино ще ти излезне като цена.

ПП. Сега забелязах допълнението за гипсокартона :wink:
dimitar.z - специалист
Ще взема Итонг, благодаря Ви!

Тема "Кутия за скриване на тръби от стиропор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: