Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
katcko - специалист
Здравейте,
отдавна следя форума и да ви кажа е супер!
Сега започвам ремонт на целия апартамент и реших да почна от банята и целия тоя ужас който предстои там.
така изглежда в момента,червеното очертание трябва да стане зидана стена с размери 100см/100см,а над нея трябва да се сложи стъклен параван
Прикачен файл:
SDC2.JPG
За паравана проверих по фирмите за дограма и излиза доста по-евтин от купешките,сифона също трябва да се премести...абе изобщо всякакви мнения, съвети, коментари и идеи за банята ще са ми от полза

Вземете си идеи за банята от специално подбрана галерия със снимки!
jekasus - майстор
Обикновено стъкло ще ползваш за паравана?
tretre - специалист
Ако напишеш в чичко гугъл душкабина и цъкнеш на изображения, ще излезнат доста идеи за банята, за които не е нужно къртене.
А и е по добре да дадеш 2000 лева за хубава и голяма кабина, от колкото да ги дадеш за плочки майстори и ядове!
jekasus - майстор
Ако сложи душ-кабина, до прозореца е около 80см - ще пречи да се отваря. Ще трябва да пусне кабел за таблото И за някои кабини тези изводи за вода ще пречат или ще се виждат през стъклото. За отичане на мръсната вода да не говорим.
novgradski - специалист
....според мен е по-добре е цяло стъкло (триплекс)без зидана част и без местене на сифона (нищо че ще е "отвън"...зависи наклоните дали са добре...по-лесно е ако от сифона "тръгват"4 плочки)...ако решиш примерно 2/3 от участъка под стъклото (от стената-към сифона)да уплътниш,за да не се мокри към мивката.
рашкета - специалист
jekasus написа:
Обикновено стъкло ще ползваш за паравана?
Ами ако сложи полистирол или поликарбон?????
Пък може и закалено стъкло да се сложи.
Джеки разочароваш ме.

А пък на автора ще кажа , че е трудно да се направи нещо свястно ако не е от-до.Кърпената работа винаги става кофти.
jekasus - майстор
Аз знам какво се слага, той да не прави глупости. :-D
katcko - специалист
Банята ще се кърти цялата(все още не сме се нанесли и сега е момента),идеята за стъклото е да е поне 4мм закалено,душ кабината отпада,не ги харесвам и не бих сложил такова нещо,искам да преместя и сифона защото мисля да се направи праг и вода изобщо да не попада в другата част,а този може и да си остане,може и да се махне,не знам всъщност,а наклона е супер зле,в момента водата се събира около сифона ,но не се оттича,че даже и отива към вратата на банята...не знам и дали аз да се заема с къртенето или да викна някой,който ще изкърти,изчисти и извози отпадъка и в този ред на мисли колко ли би ми струвало да го свърши друг банята е около 25м2 с пералното отпред което също треа се изрине.(става въпрос за Плевен)
$64EN - специалист
katcko написа:
... мисля да се направи праг и вода изобщо да не попада в другата част,а този може и да си остане,може и да се махне...
Нещо такова ли?
katcko - специалист
Да,прагът трябва да е подобен,но при мен ще е под прав ъгъл и ще е около 60-65см дълъг

Тема "Идеи за банята и нейния ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: