Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
atanasovpetko - специалист
Здравейте,
Искам да ви питам колко е стандартната ширина на врата за баня? Колко трябва да е ширината на предвидения отвор за монтиране на тази врата.
Колко по принцип е дебелината на вратата?
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (24.23 KиБ) Видяна 3163 пъти
Питам тези въпроси, за да знам с колко да вляза с теракотените плочки под касата (врата ще се отваря навън)

Кога се монтира вратата-преди или след залепване на плочките за пода.

Препоръчайте ми врати подходящи за баня.
Благодаря на всички желаещи да помогнат.
VLADO66 - майстор
Вратата се монтира след плочките,а те в този случай стигат до външния ръб на стената.Минимална широчина 60см.(едни качествени мъжки рамена като моите).Преди вратата да се запени може да се изрежат с флекс плочките на място ако стърчат под крилото.
jekasus - майстор
Ако MDF- врата 1-1.5 см от ръба, ако не искаш праг. Врата се слага след плочки, ако ал. или ПВЦ, преди плочките.
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (18.93 KиБ) Видяна 3154 пъти
atanasovpetko - специалист
jekasus написа:
Ако MDF- врата 1-1.5 см от ръба, ако не искаш праг. Врата се слага след плочки, ако ал. или ПВЦ, преди плочките.
Прикачен файл:
Capture.JPG

Е каква е разликата дали ще е АЛ или МДФ?
Защо ал се монтират преди плочки?
Колко по пронцип е дебелината на вратата, защото дебелината на отвора за вратата е 15 см (12 см тухла+2х1,5 см шпакловка).
Чудя се как да преценя с колко плочките да влязат в пространството под щурца?
Кой материал е най-подходящ за избор на врата във влажно помещение?
Колко е минималната широчина (която да бъде достатъчна все пак) на вратата в банята?
При мен оставения отвор заврата е 80 см. В такъв отвор каква врата би се поместила ? 75 см ли? не е ли е малко множко това?
VLADO66 - майстор
Каси за врати има всякакви дебелини,включително и с регулируеми первази.Най-безпроблемни за мокри помещения са алуминиевите врати с пълнеж от термопанел с алуминий,само че на мен ми прилича на поликлиника.

Тема "Ширина/дебелина на врата за баня..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: