Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Искам да питам някой лепил ли е фаянс върху блажна боя в баня. Въобще това може ли да стане с лепило флекс или каквото и друго лепило, и трябва ли да се махне блажната боя, което си е голям труд, къртене, прах и побъркване на съседите, което никак не желая. Моля ви споделете опит и разбира се, който го е правил, как е постъпил. Ще имам среща с майстор, но искам предварително вашето мнение, за което благодаря на тия, които ще ми отговорят.
ZEDYCUS - майстор
Имах същата чуденка и не рискувах. Прочети има теми във форума и то доста. Побърках съседите за 2 дена и я свалих, въпреки че лепих с церезит цм16. Моята стена отдолу беше с гипсови блокчета.
рашкета - специалист
Ами какво да ти кажа, много хора са лепили ама после са ревали.. :lol: :lol: :lol:
За съседите не мисли, теб да не са те жалили?
Очукване с теслата до голо и после пак ще говорим...
В магазина за фаянс ме убеждават, че видите ли сега има вече толкова ефикасно лепило "флекс", че всичко се лепи и с една дума какво ще си играя да изчуквам стени. Свят ми се завива, но вероятно ще махаме блажната боя, защото всеки ден не се купува фаянс и се прави баня в тази криза. Приемам и още мнения.
$64EN - специалист
Тогава защо не си направите проба?
Купувате си една торба от това яко лепило, разбърквате малко, според предписанията на производителя, залепвате една произволно избрана плочка върху боята и след 24 часа я изкъртете за да видите колко лесно/трудно ще падне.
Лепилото, което ще ви остане ще го използвате при всички случай.
eddie_92 - напреднал
Като цяло представката "flex" пред лепилата значи, че материала е гъвгав, подходящ за лепене на открито (може да претърпява голям брой цикли на линейна температурна деформация, без да настъпват трайни загуби в цялостта, масата и механичните свойства на материала), лепене върху деформируеми повърхности като гипсокартон, както и за лепене при новопостроени сгради (не са един случаите в практиката когато част от плочите падат в следствие слягането на сградата), характеризира се и с по-големи якостни качества. Съветвам те да инвестираш в Ceresit лепилата CM12 или CM16. По-здравичко нема да намериш. :-D

Чети темата, която колегата постна и сам ще се убедиш в това, че ще трябва да изчукаш боята. Всеки майстор ще ти го каже! Обяснението е, че боята не е основа за лепене.. няма да имаш никакво сцепление с нея, колкото и да им се иска на търговците да ти пробутат лепила за лепене на камък в руска совалка при безтегловност! :-D Както каза един колега преди мен, ако не верваш - пробвай! А аз от сега ще ти кажа какъв ще е резултата - лепилото и плочката ще са станали едно цяло, но не и със стената... :-D Не се подвеждай по лепила и грундове, те се използват върху основи... боята не е основа! :)
$64EN - специалист
chapara написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =4&t=38669

:cool: :roll: :-D
Аз се опитах деликатно да подходя, а ти представи директно бруталната истина :-D .
eddie_92 написа:
Съветвам те да инвестираш в Ceresit лепилата CM12 или CM16. По-здравичко нема да намериш. :-D
Има и по-здраво => CM17 :-D .
chapara - майстор
$64EN написа:
chapara написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =4&t=38669

:cool: :roll: :-D
Аз се опитах деликатно да подходя, а ти представи директно бруталната истина :-D .
По деликатни са сълзите после по похабените матеряли :cool:

Тема "Банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: