Искам да питам някой лепил ли е фаянс върху блажна боя в баня. Въобще това може ли да стане с лепило флекс или каквото и друго лепило, и трябва ли да се махне блажната боя, което си е голям труд, къртене, прах и побъркване на съседите, което никак не желая. Моля ви споделете опит и разбира се, който го е правил, как е постъпил. Ще имам среща с майстор, но искам предварително вашето мнение, за което благодаря на тия, които ще ми отговорят.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
9 мнения в "Банята"
В магазина за фаянс ме убеждават, че видите ли сега има вече толкова ефикасно лепило "флекс", че всичко се лепи и с една дума какво ще си играя да изчуквам стени. Свят ми се завива, но вероятно ще махаме блажната боя, защото всеки ден не се купува фаянс и се прави баня в тази криза. Приемам и още мнения.
$64EN
- специалист
Тогава защо не си направите проба?
Купувате си една торба от това яко лепило, разбърквате малко, според предписанията на производителя, залепвате една произволно избрана плочка върху боята и след 24 часа я изкъртете за да видите колко лесно/трудно ще падне.
Лепилото, което ще ви остане ще го използвате при всички случай.
Купувате си една торба от това яко лепило, разбърквате малко, според предписанията на производителя, залепвате една произволно избрана плочка върху боята и след 24 часа я изкъртете за да видите колко лесно/трудно ще падне.
Лепилото, което ще ви остане ще го използвате при всички случай.
eddie_92
- напреднал
Като цяло представката "flex" пред лепилата значи, че материала е гъвгав, подходящ за лепене на открито (може да претърпява голям брой цикли на линейна температурна деформация, без да настъпват трайни загуби в цялостта, масата и механичните свойства на материала), лепене върху деформируеми повърхности като гипсокартон, както и за лепене при новопостроени сгради (не са един случаите в практиката когато част от плочите падат в следствие слягането на сградата), характеризира се и с по-големи якостни качества. Съветвам те да инвестираш в Ceresit лепилата CM12 или CM16. По-здравичко нема да намериш.
Чети темата, която колегата постна и сам ще се убедиш в това, че ще трябва да изчукаш боята. Всеки майстор ще ти го каже! Обяснението е, че боята не е основа за лепене.. няма да имаш никакво сцепление с нея, колкото и да им се иска на търговците да ти пробутат лепила за лепене на камък в руска совалка при безтегловност!
Както каза един колега преди мен, ако не верваш - пробвай! А аз от сега ще ти кажа какъв ще е резултата - лепилото и плочката ще са станали едно цяло, но не и със стената...
Не се подвеждай по лепила и грундове, те се използват върху основи... боята не е основа! 

Чети темата, която колегата постна и сам ще се убедиш в това, че ще трябва да изчукаш боята. Всеки майстор ще ти го каже! Обяснението е, че боята не е основа за лепене.. няма да имаш никакво сцепление с нея, колкото и да им се иска на търговците да ти пробутат лепила за лепене на камък в руска совалка при безтегловност!

$64EN
- специалист
chapara написа:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =4&t=38669Аз се опитах деликатно да подходя, а ти представи директно бруталната истина
![]()
![]()

eddie_92 написа:Съветвам те да инвестираш в Ceresit лепилата CM12 или CM16. По-здравичко нема да намериш.Има и по-здраво => CM17![]()

chapara
- майстор
$64EN написа:По деликатни са сълзите после по похабените матерялиchapara написа:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... =4&t=38669Аз се опитах деликатно да подходя, а ти представи директно бруталната истина
![]()
![]()
.

Тема "Банята" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература