Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте! Появи ни се влага зад гипсокартона. На една педя от земята фугите на плочките стоят мокри и изби на мазилките в съседните помещения. Възможно ли е да е от това, че ъглите между пода и стените не са минати със санитарен силикон. В съседното на банята помещение ни се намира пералнята и все си мисля че може да е от това.
При евентуален ремонт, бихте ли ми казали какви са стъпките за отстраняване на проблема. Благодаря ви!
VLADO66 - майстор
Добре дошла!Възможно е да е от това-почисти фугите много хубаво с Меглио и сложи на вътрешните ъгли силикон, а всички фуги мини с една четчица две ръце фугафикс.
housedoktor - майстор
Някои е пропуснал момента с хидроизолиране на стени и най -вече ъгли в банята.
koleva83 - специалист
housedoktor написа:
Някои е пропуснал момента с хидроизолиране на стени и най -вече ъгли в банята.

Или някой е лепил плочките като селски майстор " на кюфте " а не на гребен лепилото.
И между плочките и гипскартона е влязла вода
lambov - специалист
housedoktor е прав за съжаление, няма хидроизолация.
И с задника си да ги лепиш, ако хидрото е както трябва, няма да имаш проблеми с течове
Стефко - специалист
lambov

Гошо, Георги,
неведнъж съм казвал, че гипскартона не става за мокро помещение в баня. Какъвто и вид да е.
Тани - модератор
Е то в такъв случай и хоросана не става , защото ако няма хидроизолация ефекта ще е същия! Че и по-лош , защото варта е по-хигроскопична от "зеления" гипскартон!
Стефко - специалист
Ще уточниш ли коя вар е хигроскопична? Ако говориш за негасената, си прав. Или хидратната, но на прах. А гипса във всякакви състояния си е хигроскопичен. И става на каша. Не преча на никой да си избира гипскартон за баня, защото така е по-лесно на майсторите. За сухи помещения няма проблем. Става някак си. Няма здравина като истинска стена, но за камуфлаж става. Пак казвам, в моята баня няма да сложа гипскартон. И много те моля, не приемай всеки мой пост като лично заяждане. Просто изразявам моето лично мнение.
Тани - модератор
Би било заяждане, ако не съм прав. Би ли се хванал на бас за твърдението си? В момента съм на обекта все още и мога да снимам ако искаш да се хванем на бас. Ще плисна една чаша вода на една стена измазана с хоросан и още една чаша на зелен гипскартон, за да видим кое колко вода ще попие.
Стефко - специалист
:lol: Предлагания тест е некоректен. Направи следното. Постави в една кофа/или друг съд/ вода, и в него парчета различен вид гипскартон. След няколко дни виж в какво състояние са. За да видиш как ще изглежда гипскартона зад плочки в баня с пропуски към него. Но направи и снимка, за спомен.
Иначе, почти всички строителни материали притежават някаква хигроскопичност. Не споря за това. И тухлите, и бетона, ..... и те са хигроскопични. Това означава ли, че не трябва да се строи с тях? НЕ :lol: Важно е да се влагат най-подходящите материали за поставената цел.

Тема "Влага зад гипсокартона в банята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: