Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Shark - специалист
Здравейте, трябва да залепя две тоалетни чинии и прочетох във форума, че предлагат да се залепи със санитарен силикон, но ме притеснява да не се отлепи.

Имам санитарен силикон Ceresit CS 25, мога ли да залепя с него тоалетните чинии и маншоните или да купувам от лепилата Moment FIX?

Моля за съвет?
Pol™ - напреднал
САНИТАРЕН - само той е за тая работа.
chapara - майстор
+ крепежният комплект за монтаж на тоалетна чиния :-D
Shark - специалист
Не искам да дупча плочките.Само ще се лепи, затова и питам :)
Гледам, че масово предпочитат да се лепи.
Който има опит да споделя.
freshenero - специалист
Pol™ написа:
САНИТАРЕН - само той е за тая работа.
+1
рашкета - специалист
Ъпсурд, или задължително крепежите........
Или полиуретаново лепило.
chapara - майстор
Mи защо изобщо ще я лепиш,нека си е подвижна ,с по-дълга връзка ,може да променяш и интериора :lol:

И защо ли производителите на чинии им правят изобщо дупки за монтаж :? ,Ама не само българските ,ами всички :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
swissmad - специалист
:-D
Последна промяна от swissmad_old на пон дек 19, 2011 11:06 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
chapara написа:
Mи защо изобщо ще я лепиш,нека си е подвижна ,с по-дълга връзка ,може да променяш и интериора :lol:

И защо ли производителите на чинии им правят изобщо дупки за монтаж :? ,Ама не само българските ,ами всички :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
А защо не слагат в комплекта и гуменото уплътнение за между плочките и тоалетната чиния :? . Отворите според мен са за да имаш избор между двете закрепвания и да ги комбинираш! Доколкото знам професионално се занимаваш с това. Досега виждал ли си случай в който добре залепена тоалетна чиния да се е разлепила? Налагало ли ти се е да демонтираш такава и как процедира - просто я дръпна и тя се разлепи :?
На мен ми се е случвало да не може да се залепи . защото основата беше влажна въпреки . че уж я забърсах. Оттогава винаги суша плочките и чинията с пистолет за горещ въздух!

Виждал съм Мивка , която само е залепена със санитарен силикон без никакви други крепежи. Лично аз никога не бих си го позволил но е факт , че не беше мръднала. От този момент нататък вече се доверих на това закрепване и не съм ползвал крепежи поне за тоалетни чинии и моноблокове! Все пак натоварването е само надолу , докато при една мивка е конзолно!
Shark - специалист
Тоалетната чиния е доста тежка и захващането е по различно от стандартните. Има планки, които се захващат за пода поставя се тоалетната и се навиват странично винтовете. Голяма играчка е монтажа.
Затова питам за лепило или силикон, който да използвам...?
Нека да си дадат мнението повече хора. Както се вижда всеки има различно мнение по въпроса...

Цимент или теракол няма как да използвам. Този вариант го отхвърлям.

Въпроса е, кое лепило е най подходящо да се залепи здраво тоалетната и при нужда лесно да се среже лепилото?

Тема "Лепене на тоалетна чиния..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: