Здравейте,
В новата ми баня ще има душ кабина, за която си има предвидено оттичане. Освен него има още едно място за подов сифон, което представлява това:
sifon.JPG (13.79 KиБ) Видяна 19349 пъти
Предполагам, че под замазката картинката представлява това:

sifon1.JPG (14.26 KиБ) Видяна 19349 пъти
Коляно+прав участък, който води към канализационната тръба...
Имам следните въпроси:
1. какъв тип сифон е най-удачен?
вариант 1 рогов:
rogov sifon.JPG (27.92 KиБ) Видяна 19349 пъти
вариант 2 прав:

prav sifon.JPG (12.02 KиБ) Видяна 19349 пъти
2. Ако избера рогов сифон - това изначава ли че ще трябва да разкъртя замазката, за да махна коляното и да включа изхода на роговия сифон към хоризонталния участък от канализацията?
3. Как става свързването на сифона с PVC тръбата?
Моля ви препоръчайте ми кой сифон би бил най удачен. Марка? Магазин?
Благодаря
=========================
Мнение на ЛазарГанев:
Ако сложиш прав сифон, за какъвто е предвидено, ще стърчи много над замазката, затова разкърти и махни коляното и на негово място сложи сифона. Монтажа му е по същия начин, както коляното. Ако тръбата е със заводски муфиран край е най-добрия вариант - уплътнението е с гума, но ако е просто отрязана и нагрята може да не можеш да ивадиш коляното - сигурно е залепено. В такъв случай трябва да ползваш пистолет за горещ въздух или пламък и ПВЦ лепило за монтажа на сифона.
В новата ми баня ще има душ кабина, за която си има предвидено оттичане. Освен него има още едно място за подов сифон, което представлява това:
Прикачен файл:
sifon.JPG (13.79 KиБ) Видяна 19349 пъти
Прикачен файл:
sifon1.JPG (14.26 KиБ) Видяна 19349 пъти
Имам следните въпроси:
1. какъв тип сифон е най-удачен?
вариант 1 рогов:
Прикачен файл:
rogov sifon.JPG (27.92 KиБ) Видяна 19349 пъти
Прикачен файл:
prav sifon.JPG (12.02 KиБ) Видяна 19349 пъти
3. Как става свързването на сифона с PVC тръбата?
Моля ви препоръчайте ми кой сифон би бил най удачен. Марка? Магазин?
Благодаря
=========================
Мнение на ЛазарГанев:
Ако сложиш прав сифон, за какъвто е предвидено, ще стърчи много над замазката, затова разкърти и махни коляното и на негово място сложи сифона. Монтажа му е по същия начин, както коляното. Ако тръбата е със заводски муфиран край е най-добрия вариант - уплътнението е с гума, но ако е просто отрязана и нагрята може да не можеш да ивадиш коляното - сигурно е залепено. В такъв случай трябва да ползваш пистолет за горещ въздух или пламък и ПВЦ лепило за монтажа на сифона.