• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
В тоалетната имам една ниша 92/70 см. Прдназначението и-ще бъде заета от пералня.
Мисля да вдигна нивото на тази част от помещението (92/70 см), за да може когато се мие пода-пералнята да бъде върху по висока основа и да не се мокри.

Как е най удачно да вдигна новото на пода в този участък с 5 см?
jekasus - майстор
Със замазка.
И по възможност питай на едно място, не разводнявай раздела с много теми.
jekasus написа:
Със замазка.
И по възможност питай на едно място, не разводнявай раздела с много теми.
3 части пясък-1 част цимет. Това ли е пропорцията?
Необходимо ли е да слагам армиража мрежа? за 5 см височина?
jekasus - майстор
Сложи мрежа, струва колкото две двулитрови бири.
jekasus написа:
Сложи мрежа, струва колкото две двулитрови бири.
ОК. ПОнеже исам да постигна височина от 5 см-мрещата ще я повдигна на 2.5 см - и после заливам отгоре с разтвор от 3 части пясък и ч част цимент. После заглаждам за да получа нивелирана повърхност. Това ли е ?
inspo - майстор
А под пералнята няма ли да се мие. То отдолу се събират най-много боклуци.
Като не искаш да я мокриш сложи и по високи крака...
Здравейте,
ето това е резултата от работата ми:
Прикачен файл:
napukwane.JPG
napukwane.JPG (67.39 KиБ) Видяна 2604 пъти
Размери 92 см/65см /5 см. Сместа предстставлява пясък/цимент=3/1

Има две армировка на 1см и 3 см. Разтовра за запълване на този обем бе приготвян 4 пъти (имам малка кофа и слаба бъркалка)

Въпроса е, че след изсухване се е получило напукване :sad:

Това проблем ли е? И къде съм сгрешил? Мога ли да "омекотя" по някакъв начин отицателния ефект от това напукване?
chapara - майстор
Май малко късно, трябвало е да полееш обилно с вода , за да не се получи съсъхване на циментовия р-р. Трябвало е под наблюдение , когато е подръпнал р-ра да се навлажни и да се изпердаши, но не е болка за умирачка.Намокри, финосай го с пресят пясък и цимент и го наблюдавай. В подробности няма да навлизам. Когато подръпне леко го запердашваш с дървена пердашка, ама ти я работи трябва да се усещат :wink:
jekasus - майстор
Чапар, отдавна съм спрял да пердаша в баните, престъргам, шпакловка с лепило и мятам плочки.
ще взема да направя циментово мляко, за което да запълня микропукнатините и после с дървена пердашка...
  • 1
  • 2

Тема "повдигане нивото на мокрото помещение за пералня..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: