Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
тръгнах да пълня ето тази празнина в пода (образува се в следствие от преместване на отвора на врата) и се замислих за праг???
Прикачен файл:
Prag na banq.JPG
Prag na banq.JPG (106.37 KиБ) Видяна 10590 пъти
Според последните тенденции как е най практично да се заформи входа за тоалетната?В този случай поне засега вратата ще се отваря навън., а половин метър по навътре се намира сифона. Вижда се , че замазката на тоалетнат е 1см по висока от замазката на коридора. Прави ли се някакво прагче или се разчита на прага от самата врата.

Това е картинката в другото мокро помещение (баня/тоалетна)
Прикачен файл:
Prag na banq1.JPG
Prag na banq1.JPG (70.43 KиБ) Видяна 10590 пъти
И там замазката на банята е по висока с1 см от замазката на коридора. Тук вратата ще се отваря навътре.
Ако може да ми покажете снимки на входовете на сходни помещения ще съм ви много благодарен.
Как да процедурам с нивата на коридора и двете ВЦ помещения?
VLADO66 - майстор
Прага се прави последен след плочките и наравно с касата на вратата която ляга върху него.Габаритите на перваза не трябва да излизат извън размерите на касата без первазите.В случая след като има разлика в нивата е хубаво да се направи по отчетлив т.е. по-висок.
Chapara,
Благодаря за снимките.
Зелената баня е точно моя вариант на малката WC-вратата се отваря навън и пода вътре е по-висок от този в коридора
Кафявата баня (последната снимка)-май пак имаме същата ситуация
Помещението с червеникавите плочки-като се замисля май и там снимката е снимата откъм помещението в, което се влиза в WC. Вратата се отваря навътре-така ли е? Пъравата снимка би ли казал коя е страната на WC?
Когато вратата се отваря навътре (към WC помещението) необходимо ли е нивото в коридора да е по-високо?
Питиам защото при мен е планувано при малката WC вратата да се отваря навън, а при гоялмото WC-навътре. А в същото време нивото в коридора е с 1см по-ниско от нивата в двете WC помещения? Как да го направя?
chapara - майстор
Черното е , коридор с черен гранит, вратата се отваря навътре и има гранитен праг на вратата.
Червеното е алуминиева врата, която се отваря навътре също.
Зеленото е врата която се отваря навънка, но нивото на вратата е по външния под, така че като се затвори отвъм не се вижда прага.
Кафявото е немонтирана врата , която се отваря навътре към банята.
:wink:
Ясно. Благодаря ти. Абе стана ми любопитно в червения вариант-ако това навътре е WC-то, другото помещение какво е ? Виждат се някакви тапи там?
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Ясно. Благодаря ти. Абе стана ми любопитно в червения вариант-ако това навътре е WC-то, другото помещение какво е ? Виждат се някакви тапи там?
Любопитко Изображение

Нещо като малък кухненски бокс, за кафенце, чай, пералня и др. Иначе апартамента е 200 кв.м. и си има огромна кухня свързана с хол, но е в други край на апартамента :wink: Успамих ти темата, ама ти си си виновен :axe:

Тема "Въпрос за праг на баня, тоалетна..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: