Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
geniya - специалист
Фугирах плочките с Ceresit CE40 и се оказа че се след период от 15-20дни фугата е слаба и при лек натиск и пада много лесно.Фугина е в срок на годност до 08.2012, което ме съмнява че ми изигра лоша шега.Идваха представители на Ceresit и тяхното мнение е, че плочките са били редени с малка фуга и затова става така да се рони.Дадоха съвет да ги мина с разреден грун CT17 да видя дали ще се заздравят и тогава да предприемам други действия.Взеха и от фугина около 150гр. да правят проби в лаборатория, но не вярвам да се случи нещо.Моля за съвет как да действам.Изобщо не ми се сваля фугата и да я правя отново, при положение че я правих 3дни, сигурно 5 ще я свалям.Моля за помощ какво да направя....
VLADO66 - майстор
Ако си редил без фуга и е навън е възможно особено ако е гранитогрес.Греса е твърд и при денонощните температурни отклнения може да разпука фугата.Мисля че СЕ 43 е по-еластична и трябва да прорежеш дилатационни фуги.
torbalan - Дървен философ
у дома същата работа - дето е фугирано с церазит, рони се... едно помещение го фугирах с лепило за плочки, че бързах тогава и нямах фугираща маса, не е мръднало :)
ZMeyGorianin - майстор
А стига бре :rolleyes: На мене ми предстои полагане и фугиране на външен гранитогрес /на открито/ 50 м2 и съм взел фуга СЕ 47- 5кг. и СЕ 43- 2кг. защото нямаха повече количество от първата . Казаха, че като се смесят двете няма проблем. Предвидена е за 2мм. фуга. За дилатационни фуги отделно взех някакъв силикон дето двата слепени камъка от мострата не можах да ги разлепя!
geniya - специалист
Плочките са фаянс на КАЙ съвсем обикновенни, ако ми я беше полагал майстор и съм платил щеше да псувам майстора, а той нямаше да има вина :shock:
Сега в момента съм на морето в хотел, тука фугата в банята е леееко по-голяма, но е бетон.На едно две места има по-малка фуга, леко по-тясна, също се рони.Може и да с прави представителите на Ceresit които гледаха фугата ми, но на продуктите им нека да го напишат: фуга от минимум....мм до 4мм , е не след това оправдания "Ами фугата ти е малка, полагал си я в много топло, бързо е засъхнала и т.н.Все им са големи претенциите за марката им...
VLADO66 - майстор
По принцип за да хване фугата трябва да влезе между двете плочки.Когато редиш без фуга и после фугираш,на теб ти се струва че си фугирал,а всъщност си запълнил фабричната фаска и ако плочата е гланцова отлита.Правих демонстрация на един приятел с водоструйка как се маха фугин на грес без фуга и как не може да се махне същия фугин на грес с фуга. Цяла седмица пих бира без пари.
geniya - специалист
Към VLADO66:
Не съм ги редил без фуга, има фуга и навътре между плочките.По принцип ако фугата е само отгоре естествено е да пада лесно, но навътре ли е не би трябвало.Мисля си дали не зависи донякъде от модела на плочките и какво им е гланцовото покритие.Моите даже не са от гланцовите, а от матовите.Ако се е получил ефекта от малкото разстояние между плочките даже да махна фугина и да фугирам отново пак ще стане така.Дайте съъъветтт....
VLADO66 - майстор
А с какво си нанасял фугина и с каква консистенция е бил?
torbalan - Дървен философ
в моя случай - помещенията са съседни (кухня и квадратен коридор с подобни размери до нея)
плочките еднакви
и т.н.

разронена фуга имам само там, дето съм фугирал с фугопълнител :)
geniya - специалист
Фугина е разбъркан до нормална консистенция като маргарин, като е разбъркван отново след 5мин.Фугите са пълнени с гумена шпакла, като са били чисти и сухи и на нормална температура макс. 26-27градуса.След което са почистени с влажна гъба и кърпа.Фугирал съм преди години по същия начин и няма никакъв проблем, но сега има. :?

Тема "Ронеща се фуга Ceresit CE40!Помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: