Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,

Имам 2 въпроса врата на баня:
1. Това е отвора за врататата на банята в новия ми апартамент:
Прикачен файл:
vrata na banq.JPG
vrata na banq.JPG (41.5 KиБ) Видяна 10472 пъти
Светлия отвор е 80 см. Доколкото прочетох стандартната врата за баня е 70.
При положенмие , че бих искал вратата да се монтира плътно вдясно. Тези 10 см, които са ми в повече-не са ли малко множко.
За 70 см врата колко е нормално да е светлия отвор?

2. Вратата на сегашната ми баня е 65 см. Това вече някакъв стар стандарт ли е? Питам, защото светлия отвор вратата на втората тоалетна в новото ми жилище е 70 см (с идеята да се монтира 65 см врата) ще има ли проблем?
VLADO66 - майстор
Врата без зъб поне с широчината на перваза на вратата не е идея.Стандарт има при заводските врати от 70 през 10см.
chapara - майстор
Ако не ти пречи ширината остави я така, аз съм с 80сетка , отваряща се навътре и е перфектно, с височина на 210 см. :roll: :wink:
VLADO66 написа:
Врата без зъб поне с широчината на перваза на вратата не е идея.Стандарт има при заводските врати от 70 през 10см.
Владо, ще ме извяиняваш ама не съм на "ти" с вратите". Можеш ли малко да обясниш, че не разбирам какво искаш да кажеш?
chapara написа:
Ако не ти пречи ширината остави я така, аз съм с 80сетка , отваряща се навътре и е перфектно, с височина на 210 см. :roll: :wink:
Чапара, Там е работата, че искам вратата, която ще се отваря навътре да е 70 см. Та светъл отвор от 80 см за такава врата не е ли е малко множко? Колко нормално трябва да е светлия отвор за 70 см врата?
maistor-sm написа:
73-74см.
ОК. да го закръглим на 75. Т.е. При мен има едни 5 см, които трябва да доиззидам. Това как ще стане? И как ще шщакловам тези 5 см от двете страни-така, че да не се напика мазилката/шпакловката?
VLADO66 - майстор
Трябва да има зъб където да легнат первазите.Ако няма и вратата легне на стената,от едната страна ще имаш нормален перваз,а от другата ще трябва да ґо режеш на широчината на касата и ще стане цигания.
VLADO66 написа:
Трябва да има зъб където да легнат первазите.Ако няма и вратата легне на стената,от едната страна ще имаш нормален перваз,а от другата ще трябва да ґо режеш на широчината на касата и ще стане цигания.
:axe: Жълтото човече съм аз. Пак не ми стана ясно. Може ли картинка?
VLADO66 - майстор
Пиша от телефон,нека някой друг ти обясни,отивам да си лягам.Лека нощ на всички!

Тема "Въпрос за врата за баня и светъл отвор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: