• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

предстои ми да отлея бетон върху които да се налепи гранитогрес по приложената схема. Ще се радвам да споделите вашите идей за разпределение на наклоните за оттичане на водата в конкретния случай. Аз лично виждам два варианта. единия е да не ги деля на зони пешеходните пътеки и само на барбекю да сложа в средата сифон поради изграждане на страничните страни на барбекюто другото е да ги деля на зони по фугата на нареждането. Плочките са с размери 33х33 Моля за вашия опит

Поздрави
BAT_GOIKO

Прикачен файл

vertikalna planirovka2.jpg
vertikalna planirovka2.jpg (104.78 KиБ) Видяна 4192 пъти

Прикачен файл

vertikalna planirovka1.jpg
jekasus - майстор
Всичко на едно ниво ли ще правиш или ще бъде на стъпала?
BAT_GOIKO - специалист
Здравей,

всичко ще бъде на едно ниво стълбите вече са изградени към къщата.

Поздрави
BAT_GOIKO
chapara - майстор
Направи наклоните към тревата и не се занимавай с външни сифони, които ще са запушени винаги и ще газиш локви .

ПОЗДРАВ:
ЧАПАРА
:wink:
VLADO66 - майстор
chapara написа:
Направи наклоните към тревата и не се занимавай с външни сифони, които ще са запушени винаги и ще газиш локви .

ПОЗДРАВ:
ЧАПАРА
М-да-а-а,имам два такива сифона на глухи наклони и като завали силен дъжд окото ми е там и редовно чистя листа и боклуци.
chapara - майстор
VLADO66 написа:
chapara написа:

ПОЗДРАВ:
ЧАПАРА
М-да-а-а,имам два такива сифона на глухи наклони и като завали силен дъжд окото ми е там и редовно чистя листа и боклуци.
Ми като не си питал "СТАРИЛО" Изображение , а когато отсъстваш Изображение
VLADO66 - майстор
chapara написа:
VLADO66 написа:
chapara написа:

ПОЗДРАВ:
ЧАПАРА
Ми като не си питал "СТАРИЛО" Изображение , а когато отсъстваш Изображение
Лошото е че там няма накъде да се оттече водата освен в сифона че наоколо са стени :xplode:
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Лошото е че там няма накъде да се оттече водата освен в сифона че наоколо са стени :xplode:
Мисля , че автора разбра отговора на въпроса си , макар и с майтап :roll:
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

ясно е че ще са наклони към тревата и съм си наумил да бъде наклона около 1,5 см на линеен метър. Ако направя нивата на всякъде равни т.е. на къщата се водя вече по нивото на водооткапа на поставената мазилка (което е нивелирано) + 60 см. цокъл (не поставен още) а към тревата пусна на всякъде ниво наклонено/намалено с - 1,5 см на линеен метър ще може ли после да се залепят плочките на този диагонал без да се налага да дублирам дебелина на фугите (което е кофти естетически) по завойте. Не съм го правил и за това питам за хора с опит. Трудно ще си направя опитно поле или математически модел :)

За сифона към барбекюто ако съм разбрал правилно си избирам едната трева (от двете) и към нея правя мощен наклон. Което за мен означава да следя нивата от вече поставените стълби до барбекюто (т.е. към двора). Това означава че тук някъде трябва да направя било защото от пътеките наклона ще е към тревата около къщата и входите врати. Абсолютно разбираеми аргументи са за запушване на сифон на двора. Принципно до там мога да закарам Ф110 ако това може да реши ребуса и да сложа нещо по грубо като сифон и една удобна ревизия някъде по пътя за всеки случай.

Поздрави
BAT_GOIKO
VLADO66 - майстор
Този сифон при барбекюто си го остави за да не правиш сложни работи,така или иначе ако се запуши няма да стане кой знае какво и водата ще се оттече към тревата.В Минера има хубави сифони от които съм доволен ,може за по-голяма площ да си вземеш лентов сифон.
  • 1
  • 2

Тема "наклони за отводняване при лепене на диагонал на пътеки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: