Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
SongBird - специалист
Здравейте,

Искам да сменя този ревизионен отвор с нещо по-красиво(и функционално, в момента е яко изметната вратичката и зее). Проблема ми е, че не мога да намеря подходящ капак. Това както го виждате е от вътрешната страна 32х32см. Дървената рамка е към 2 см отвсякъде, от горната страна има малко под см мазилка до плочките. Това, което искам на всяка цена да избегна е да режа(къртя/пиля) плочки - все си представям, че се напуква някоя и после ни мога да я сменя, ни да я оправя, а жената ще има повод да иска цяла нова баня...

Отвора не съм го измерил твърде точно, но е към 37х37 см от плочка до плочка... По принцип си мислех, че ще мога да навра 30х40см, но сега като премерих не виждам начин. По магазините, които знам има само разни 30/30, 40/30 и т.н. размери, които не ме устройват...

Как да процедирам, ще ме посъветвате ли?

Изображение
ZEDYCUS - майстор
За да не режеш плочките както искаш, взимаш един капак 40х40 и му режеш берта който влиза към отвора и го лепиш с полиуретан, или силикон, каквото имаш.
Скоро лепих по същия начин една малка ревизия на вече монтиран кухненски гръб, за да скрия отвор за почистване на камина. Нямах как да го сваля и пробия и процедирах както обясних. :partyman:

Вземи си подобен капак(Haco) испански или така ми казаха, 40х40см Отваря се не с панти, а се закача за рамката. Затваря плътно и миризмите се изолират. Доволен съм от него и не беше скъп 28лв в Алати.
Другите имат фуги покрай вратичката.
Изображение
Последна промяна от ZEDYCUS на съб сеп 15, 2012 6:59 pm, променено общо 2 пъти.
VLADO66 - майстор
Другия вариант е да си поръчаш алуминиева,само че цената...
SongBird - специалист
Къде мога да си поръчам алуминиева? Защото нещо ме съмнява, че ще мога да навра 40/40 вратичка в 37/37 отвор... Не, че няма да пробвам де :)
ZEDYCUS - майстор
:cool: нали това ти обяснявам, няма да я вкарваш, берта който се карва се реже на нивото на рамката и лепиш Върху отвора. Не в отвора.
marmoz - специалист
Алуминиева с перо /има 2 вида пера на 2,5см и на 4см/ цената е по скъпа от тая пластмасовата от ZEDYCUS,но и двете вършат работа.
Минималното прозорче което може да се направи е 30/30 :)
Виж и тази тема,материала може да ти замени дървената вратичка
viewtopic.php?f=4&t=39189

Тема "Помогнете ми за нестандартен размер ревизионен отвор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: