• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
geniya - специалист
Имам голям проблем с новоналепени плочки :cry: , залепих ги на грундирана основа с розовия грунд, лепило С2 за плочка върху плочка.Но днес когато отивам да лепя първия ред забелязвам, че всички плочки при натискане подават, мърдат цялостно всички.Лепилото е станало като едно цяло с тях и потъват като се огъват малко навътре към стената, един вид пружинират.Това като го забелязах ме изби студена пот :x Никъде другаде няма проблем по плочките, а само на тази стена където основата е хоросан, който е бил минаван с латекс, но е грундиран с розовия грунд и поначукан някъде.Плочките са се отлепили около 5мм в средата, отгоре до долу.Четох по форума, че не съм първия с подобен проблем.Някои дават съвет да се сипва Ц200, други Ц300 или рядък теракол и т.н. :| Моля за съвет как да постъпя с какво да залея зад плочките?Съвети от родай- бутай и наново някак не ме устройват.
torbalan - Дървен философ
Някакси ми е трудно да си представя как ще залепиш плочките, без да ги бутнеш...

Иначе аз преди време шпакловах няколко помещения...
Майсторите бяха различни, като втория ме накара да намажа с това розовото на боро... Майтапа на страна - но само в това намазаното с розово помещение имам отлепена шпакловка :)
jekasus - майстор
Грундове нямат работа в баните, да не говорим за тая розовата вода
svetliopi44 - Чирак...
Аз сигурно за 100 пъти ще кажа, че Боро си развалиха продуктите отдавна.
Нищо техно не взимам от около 4 год.
masterval - майстор
Това са глупости. Когато грундът е прекалено силен или не е достатъчно разреден, тоест пак е силен, ти му казваш на това развален продукт?
Трябва да се бута, 5 мм корем няма да се запълни така, че да се заздрави стената.
Чаро - Акълия
geniya написа:
с розовия грунд
svetliopi44 - Чирак...
masterval написа:
Това са глупости. Когато грундът е прекалено силен или не е достатъчно разреден, тоест пак е силен, ти му казваш на това развален продукт?
Трябва да се бута, 5 мм корем няма да се запълни така, че да се заздрави стената.
Глупости приказваш ТИ.
Контактния грунд не се разрежда.
Да боклук пълен са продуктите на Боро.
Вземи един CM 12 и един Flex на Боро, ако и тогава не усетиш разликатяа си смени професията да не се мъчите взаймно.
VLADO66 - майстор
Я отлепи една плочка и виж кой от всичките компоненти по стената е поддал вместо да се спори тука.
svetliopi44 - Чирак...
Владо, не четеш.
Чети какво е писал автора.
Лепилото е станало като едно цяло с тях
Аз съм брал същите ядове с тоя боклук на една тераса 40м2.
Цметай какво ми беше, като след месец всичко се надигна като наводнен паркет.
Теракола от плочката неможе и с чукане да се махне, но от основата която беше пак от стари плочки намазани с прословутия контактен грунд се махаха със шпаклата без проблем.
Отдолу седеше чисто, както си беше старото положение, сметай какъв Европейски продукт е.
Сега ще ви кажа и други факти.....
Когато го пуснаха на пазара контактния грунд, пишеше на него да се изчака 4-5часа за изсъхването му и тогава да се пристъпи към залепяне на каквото и да било.
Видяха обаче ,че това не върши работа и сега пък казват че трявало мокро на мокро да се лепи.
Неам думи.
geniya - специалист
Дотук 9 мнения и нито едно смислено.Пак спорове кое е добро кое не.Повтарям че на другите плочки нищо им няма :? бетон здрави са, само тук е проблема защото е подала основата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Отлепени плочки на цялата стена----помооооооощ!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: