Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dimitar.z - специалист
Моя проблем е малко по-странен и такъв тук не открих, затова реших да напиша - когато пусна вентилатора, от вентилатора започва да смърди ужасно на канализация, все едно вентилатора изсмуква от комина, а не от банята.
Сложих ръка на вентилатора и се усеща, че изсмуква от банята, запалих клечка кибрит и пламъка отива към комина. Дори при поставяне на цяла длан усетих как ми засмуква ръката и все едно тормозя моторчето Т.е вентилатора смуче, а пък вкарва обратно миризми. Когато не е включен вентилатора, нищо не мирише.Вентилатора е обикновен, без клапи. На 1-ви етаж съм, сградата е на 5 етажа.
shotik - майстор
Може да се получи това,ако някой е запушил над теб отдушника.При мен го имаше този проблем преди години.
igt - специалист
Според мен миризмата идва от сифона в банята ти. Преди да пуснеш вентилатора го напълни с вода и пробвай.
Вкъщи едната баня се ползва само за тоалетна и в нея често се получава това. Преди време си купих някаква гръцка прах за почистване на тоалетни, слагам по малка от нея в сифона и няма проблем.
MrMurdjo - майстор
И аз подозирам сифона. Имат една тапа подовите сифони, която служи за почистване. Ако я няма, фактически водната запушалка не действа и засмуква въздух директно от канала през тази дупка. Имах подобен проблем и аз.
dimitar.z - специалист
MrMurdjo написа:
И аз подозирам сифона. Имат една тапа подовите сифони, която служи за почистване. Ако я няма, фактически водната запушалка не действа и засмуква въздух директно от канала през тази дупка. Имах подобен проблем и аз.
Възможно е, банята е доста херметична, ще налея малко омекотител за пране в сифона и ще пусна вентилатора, да видя дали ще замирише на омекотител
chapara - майстор
Земи снимай всички сифони в банята, и на мивката и на ваната ако има такъв. Някъде не работи воден затвор и смучеш от канализацията :wink: Някой , някъде си е оставил кунките :roll:
jekasus - майстор
При плътна ал. или пвц врата нормално да смучи от сифоните, щото няма откъде :-D
dimitar.z - специалист
Ами да, от сифона на пода смуче, сипах омекотител за дрехи и сега банята ухае на него. Жалко, че правих банята преди 7-8 месеца и майстора каза, че сифона е ок, да не го сменям.
Вратата е алуминиева, ако я оставям отворена, дали ще има ефект? То пък тогава влагата няма да си седи в банята :x
VLADO66 - майстор
Прорязваш термопанела на вратата на 10см.от долния край и слагаш такава решетка www.haco.bg/bg/product/vent-reshetka-vrati
nikolson - майстор
dimitar.z написа:
Вратата е алуминиева, ако я оставям отворена, дали ще има ефект?
Алуминиева, дървена, винаги, когато налягането в банята е по-ниско от това в канализацията, плюс теглото на "въздуха" ще е така. Личен опит (неприятен).

Тема "Лоша миризма в банята при пуснат вентилтор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: