Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bgstan - помощник
Намислил съм да си слагам душкабина в банята ,но аз да си сложа бордюр и на него кабината . Измислил съм да купя готов заоблен ъгъл и да направя 2 пода единия от сифона в кабината до под бордюра и друг в банята пак до под бордюра. Снадката от двата пода да се падне под бордюра ,но пък тогава няма ли да е трудно да се нивилира . Ако някой има опит ще съм благодарен да сподели
jekasus - майстор
Работил съм с три вида готови прагове - плътен, кух с по-дебели страни и кух с по-тънки страни.
Плътния го отписвам веднага, гаден е за нивелация :-D
Другите два се различават само от количество прах при рязане.
Когато плочките на пода са готови, нивелираш с подложки и клинчета прагчето, като предварително залепваш тиксо.
Определи кое е най-високото ниво на прагчето и с молив и подходяща подложка прекарваш линиите за рязането на излишното. Това се прави за да легне прагчето навсякъде плътно по плочките.
На снимката е корито на душ-кабина, но идеята е съща.
Изображение
После запълваш кухината с лепило и парчета итонг или плочки и го залепваш на пода.
Дано да си разбрал :-D
bgstan - помощник
Да така ще стане плътно аз си мислех да подпълвам с фугинат и щеше да стане грозно. С какво го режеш този камък не е ли много зор. (не мога да пиша лични съобщения и затова пращам тук)
jekasus - майстор
Този с по-дебелите стени режа с диамантен диск за плочки, по-тънкия става и с неметал.
Диамантени дискове за малък ъглошлайф ползвам само на Бош и за другите марки нямам мнение.
bgstan - помощник
Малко се отвличам от темата ама да попитам някой ползвал ли е шкафчетата за баня от ИКЕА. Много дървени ми се виждат дали няма да се надуят от влагата.
chapara - майстор
bgstan написа:
Малко се отвличам от темата ама да попитам някой ползвал ли е шкафчетата за баня от ИКЕА. Много дървени ми се виждат дали няма да се надуят от влагата.
Щат, никво дръво в банята :wink: :roll:
bgstan - помощник
Пише PVC покритие и тем подобни ама дървения ми се вижда . Банята/тоалетна ми е 170х220 с душ кабина съм ама всичко си е наблъскано и несъмнено ще има пара .
marmoz - специалист
chapara написа:
bgstan написа:
:-D Как така без дърво в банята :-D
Има chapara :) те търговците всичко внасят вече.Има едно дето се добива в тропиците в някви блата ,супер е ,не се надува ,ама и цената му е солидна някъде окло 100 кинта за 1м.кв при 3 см дебелина :) даже като го слоиш във вода потъва /много яко :) /
bgstan - помощник
marmoz написа:
chapara написа:
bgstan написа:
:-D Как така без дърво в банята :-D
Има chapara :) те търговците всичко внасят вече.Има едно дето се добива в тропиците в някви блата ,супер е ,не се надува ,ама и цената му е солидна някъде окло 100 кинта за 1м.кв при 3 см дебелина :) даже като го слоиш във вода потъва /много яко :) /
Малко ме съмнява тези от ИКЕА да са използвали точно това дърво . Най ми бие на чам ама хихих

Тема "Въпрос при полагането на плочки в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: