Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
много сме раздвоени...разтроени...
Ето това е нашата бяна:
Прикачен файл:
banq.JPG
banq.JPG (48.41 KиБ) Видяна 10038 пъти
Първоначално бяхме решили да слошим в ъгъла:
1. Уютна душ кабина. ПОсле четейки многото негативни отзиви, за това какво се случва след 2 години, малко се разубедих...
2. Стъклен параван от едната страна, а от другата линеен сифон
3. Отливане на дъно и закупуване за заграждението за душ кабина.
4. Днес мернах друго интересно решение-пода е гладък и се монтират две страници, които отварят навътре и навън. Идеята е като не ползваш душа-да прибереш страниците навътре и да използваш пространството от душкабината. В магазина ни обясниха, че отдолу за двете страници (не за пода!) се монтират едни лайсни . Като има подходящ наклон всички се стъчало в сифона:
Прикачен файл:
banq1.JPG
Прикачен файл:
banq2.JPG
Е какво ще ме посъветвате. Има ли някоъа подобна баня, която сте правили? Може ли малко снимки?
Благодаря ви предварително.
chapara - майстор
Направи коритото по ниско и си монтирай сгъваемоте врати.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
jekasus - майстор
Аз малко поизкривено го направих. :-D

Прикачен файл

DSC_0623.jpg

Прикачен файл

DSC_0624.jpg
DSC_0624.jpg (97.48 KиБ) Видяна 9928 пъти
sstefanov - майстор
Не ми казвайте, че не пръска като няма врата.
За мен душкабината си е най-добре (струва колкото един линеен сифон).
А, и линейния сифон не се ли слага на външна страна? Ако е в ъгъла не виждам смисъл от него.
jekasus - майстор
Пръска, проверено от мен днес лично :-D
Сифона е по-скъп от китайски кабини, сега има промоция в Брюколаж за 199лв. този сифон е 250лв.
Не е важно къде е сифона, важното водата да отива към него и да не се задържа някъде другаде.
sstefanov - майстор
Да де, ама ако е в ъгъла защо да е от 250 лв като може да е от 40 и ще върши абсолютно същата работа?
Здравейте,
искам да ви покажа последните две идеи за разположение на душкабината:
И в двата вариант итварянето на вратичките е ъглово с плъзгане

Вариант 3:
Прикачен файл:
banq3.JPG
banq3.JPG (40.48 KиБ) Видяна 9921 пъти
Вариант 4:
Прикачен файл:
banq4.JPG
banq4.JPG (33.77 KиБ) Видяна 9921 пъти
Кой според вас е по функционален? И друг въпрос има ли вариант тези старници на душкабината да се монтират директно на плочките -без изграждане/монтиране на корито?
Струва ли си линеен сифон в тези случаи или обикновен рогов би свършил работа?
jekasus - майстор
При повече хора Айфон и нокия с фенерче вършат една и съща работа, ама с Айфона ГЪЗАР съм.
Не ги харча линейни сифони, за мен лично са пълен тъшак.
jekasus написа:
При повече хора Айфон и нокия с фенерче вършат една и съща работа, ама с Айфона ГЪЗАР съм.
Не ги харча линейни сифони, за мен лично са пълен тъшак.
Jekasus и в други твои мнения съм забелязал , че ни ги тачиш линейните сифони :-D .
А по останалите точки какво мислиш?
sstefanov - майстор
Сложи кенефа там, където ти е шкафа на схемата. Не ми се струва удобно от вратата да налетиш на клекалото.
Така ще можеш да сложиш и нормален плот с по-голяма мивка (което за мен е особено важно в банята) и ще имаш място за шкафове под и над мивката.
Над мивката сложи голямо огледало (или голям шкаф с огледални врати) и жена ти много ще те обича :)
Последна промяна от sstefanov на чет авг 02, 2012 11:32 pm, променено общо 1 път.

Тема "Посъветвайте ме-купешка душ-кабина,параван_линеен сифон или" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: