Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Обзавеждаме новопостроен апартамент. Трябва ли да се поставят касите на вратите на банята и тоалетната преди да се започне да се лепи фаянса и теракота?
atos - помощник
Какви са вратите Алу , МДФ , Талашит или Алу с перваз ????
marinskikt - специалист
Според мен трябва да поставиш касите. За да се знае до къде да се редят плочките. Не съм голям специалист, за това писах "според мен".
milko_do - специалист
А според мен не е нужно! Не, че съм голям майстор, но при мен беше така. Вратата я сложих след плочките. Така поне като си взимат размер за вратата, си го взимат точен. Само отодлу се остава аванс от около 5 мм. Всъщност майстора който ми лепи плочките, остави няколко незалепени,на пода до вратата и когато сложиха вратата ги изряза според прага и и даде и наклона какъвто трябва да е, но тези на стената си ги сложи преди касата на вратата (дори така предпочете самия той).
masteradmin - майстор
Врата се слага преди плочките, след това се слагат плочките и след това первазите на вратата. Не задруги просто при врата има реглаж и малко попълване няма как да я направиш 100% процента по плочките, а и има вероятност да счупиш някоя. Докато плочките могат да се изрежат по касата и след това первазите на вратите да ги закрият. Всяко правило разбира се има изключения.

Тема "Необходими ли са врати на банята преди поставянето на фаянса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: