• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
profesionalist_wood - майстор
Значи на комина със зазидания метален пръстен е 130 мм и искам да му сложа вентилатор за баня а всичките електрически вентилатори са по 120,110 и 100 мм. Да знаете откъде да намеря такъв със размер 130 мм със клапа който да предовратява връщане на миризми и други гадости :?

Прикачен файл

IMG_8255.JPG

Прикачен файл

c4a5f05859f6ba37428e9df2c09797a1ac407af1.jpg
c4a5f05859f6ba37428e9df2c09797a1ac407af1.jpg (65.72 KиБ) Видяна 3228 пъти
radius - майстор
Навий един 120мм с уплътнителна лента за прозорци например и го набучи.
Ще опитам.Засега съм се спрял на този вентилатор- http://ventilator.bg/edm/65-edm-100.html
marmoz - специалист
Аз на сестрата /беше и там с кюнец/,проблема го реших с ивица /2 см/ пвс тръба 110,центрихар го с клинчета в центъра на кюнеца,после монтажна пяна,като изсъхна изрязах и нанизах вентилатора.

П.П.130 вентилатор маи няма да намериш,аз не успях :)
jekasus - майстор
Ще покрие отвора, просто го залепи със силикон и ковни две дюбелчета. Ток(ако отгоре плочките - в кабелен канал)? И само за красота :lol:
А,кабелния канал ще го залепя както в Ирак със горещ силиконов пистолет за плочките и лепвам канала защото мисълта ми е че не искам да дупча в плочките заради някакви си кабели :)
Все още се чудя какъв модел вентилатор да си купя,нямам опит с тях :?
pavelari - майстор
Синхро е много добро както и етрополските вентилатори ммоторс
Ако кабела ще се тегли или мести през 2...5 плочки става и с трошене на плочките и лепене а на нови.. какво толко.
Ако не ти се кърти може да ползваш кабелен канал, който да завиеш с рапидки във фугите между плочките ама си трябва усет. Горещия силикон може да ти клякне по некое време
Взех си Синхро 120мм със клапи за 25 лв :drinkers: а същия в бутиковите и скъпарски железарии са по 90 лв а на женския пазар са по 14 лв :)
chapara - майстор
profesionalist_wood написа:
Взех си Синхро 120мм със клапи за 25 лв :drinkers: а същия в бутиковите и скъпарски железарии са по 90 лв а на женския пазар са по 14 лв :)
Предполагам ще съжаляваш :cool:
pavelari - майстор
да бе , как реши, че ще съжалява?
  • 1
  • 2

Тема "Търсене на аспирация за баня..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: